Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.27

Tudj meg mindent a Husqvarna fűnyírókról!

A Husqvarna hallatán valószínűleg sokaknak a kiváló krosszmotorok jutnak az eszükbe. 1903 óta valóban a kétkerekűek gyártása kezdődött meg előbb, de nem sokkal később, 1918-ban felvásároltak egy kiváló svéd fűnyíró márkát, és azóta ezen a területen is kiemelkedő termékeket alkotnak.

 

Milyen alkatrészekből állnak ezek a gépek?

 

Szinte mindegyik fűnyírójuk vegyes gyártók alkatrészeiből áll. Ahelyett ugyanis, hogy saját egységeket fejlesztenének, más külső gyártók kiváló termékeit építik be a gépeikbe. A motorokat például a Briggs & Stratton, a Kawasaki és a Kohler szállítja. A meghajtás elemeit pedig egy Tuff Torq nevű cégtől szerzik. Ez nem jelent minőségi hátrányt a házon belül készített fődarabokhoz képest, mivel a világ egyik legnagyobb kertigép gyártójaként nagyon jó feltételek mellett választhatják ki a legjobb, nekik kellő alkatrészeket.

 

funyiro.jpeg

Egy kis Husqvarna-történelem

 

Svédország egyik legrégebbi vállalatáról beszélünk. Már az ezerhatszázas évek végén elkezdte a működését, kezdetben hadiipari beszállítóként. Később a civil piacra kezdtek fókuszálni. Kályhákat, kerékpárokat és varrógépeket gyártottak. Ezek közül többet még ma is forgalmaznak. A bevezetésben említettek szerint, 1918-ban a fűnyírók piacára is betört a gyártó. Az első évtizedekben csak hengerkéses, manuális erővel hajtott típusokat készítettek. A belső égésű darabok 1947-ben jelentek meg a kínálatban. 

 

Kezdetektől fogva terjeszkedtek, kisebb márkák felvásárlásával. Az egybeolvadást követően ezeket a termékeket sokszor továbbra is az eredeti márkanév alatt kínálják a vásárlóknak. Az egyik legjobb példa erre a McCullough nevű láncfűrész márka, ami napjainkban is a szerényebb pénztárcájú Husqvarna rajongók kedvence. Persze nem minden esetben alakult ez így. A szintén fűnyíróiról ismert Norrahammars Bruk cég fejlesztései az anyacég modelljeiben élnek tovább.

 

Ma is Svédországban készülnek a fűnyírók?

 

Természetesen a globalizáció rájuk is hatással volt. A gyártókapacitásukat Kínába és az Egyesült Államokba helyezték át. Ez azonban semmiképp sem jelentette a minőség visszaesését. A minőségellenőrzés ma is a cég alapelveinek megfelelően működik tovább. A HQBOLT.HU Husqvarna kínálatában is csak a legkiválóbb darabokat lehet megtalálni.

 

Milyen előnyei vannak a cég termékeinek?

 

- Az ergonómia kiemelten fontos a cég termékeinek kialakításakor. Ebben messze kiemelkednek a piac többi szereplője közül. A rezgéscsillapításnak hála az ízületeink nincsenek veszélyben. A körültekintő tervezés miatt minimálisra csökkent a különböző krónikus fájdalmak kialakulása. 

 

- A másik fő előny a megbízhatóság. Még a zord körülmények sem állhatják útját a munkavégzésnek!

 

A Husqvarna fűnyírói a minőséget tekintve mindenképpen az élvonalba tartoznak. Ha ilyen eszközre van szükségünk, feltétlenül érdemes megtekinteni őket.