Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.25

Természetes arcszérum minden bőrtípusra

Ha egészségesen ragyogó és fiatalos arcbőrt szeretnél, akkor többféle terméket is érdemes használnod. Az arctisztító, illetve hidratáló alkalmazása alapvető fontosságú, de azok mellett az arcszérum is óriási segítséget tud nyújtani. Jó hír, hogy kortól és bőrtípustól függetlenül lehet használni, így tulajdonképpen bárki kiélvezheti az előnyeit. 


 

Az arcszérum használata több tekintetben is ajánlott. Egyrészt azért, mert remekül hidratálja még a bőr alsóbb rétegeit is, másrészt pedig azért, mert értékes vitaminokat és egyéb hatóanyagokat juttat be. Ennek köszönhetően pedig rugalmassá, feszessé és kellőképpen hidratálttá teszi az arcbőrt.

 

 

szepseg-arctisztitas.jpg

 


A cikkünk első részében arról lesz szó, hogy milyen arcszérumot érdemes választani, utána pedig arra is kitérünk, hogy miért jók a natúr kozmetikumok.  


 

Milyen a jó arcszérum? 


 

A minőségi arcszérum, amivel látványos eredményt érhetsz el, az értékes összetevőiből ismerszik meg. Ha az alkotóelemek között látod a C-vitamint, a hyaluront, a retinolt, a Q10-et vagy a niacinamidot, az jót jelent. Ugyanakkor azt is érdemes megnézned, hogy mi minden mást tartalmaz még a kiszemelt termék. A mesterséges adalékanyagok teljesen feleslegesen vannak benne a készítményekben, az arcbőrnek ugyanis nincs szüksége rájuk. Sőt, sok esetben előfordul, hogy egy-egy illat- vagy színezőanyagnak szárító, irritáló hatása van, aminek negatív következményei lehetnek. Különösen igaz ez akkor, ha érzékeny a bőröd.


 

Miért érdemes natúr kozmetikumokat használni? 


 

Azért érdemes natúr kozmetikum mellett dönteni, mert az ilyen típusú termékek kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak. Vagyis olyan alkotóelemek vannak bennük, amik jótékonyan hatnak az arcbőrre és amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sima, puha és feszes eredményt érhess el. A textúrájuk is nagyon könnyed, ami pedig azért nagyon jó, mert gyorsan felszívódnak. A természetes mivoltuknak köszönhetően a natúr kozmetikumokat nem kell élőlényeken, például állatokon tesztelni, ami szintén óriási pozitívuma ezeknek a termékeknek.