Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.24

Szerszámból sohasem elég!

Vannak olyan személyek, akiknél minden szerszám megtalálható a műhelyben, hiszen bennük fel sem merül a kérdés azzal kapcsolatban, hogy mi a teendő, ha valami elromlik. Azonban sokaknak egy csavar becsavarása is komoly kihívást okoz. Igen, a szakember jó pénzért cserébe mindent képes megoldani, de egyszer eljön az a pillanat, amikor be kell látnunk, hogy néhány szerszám azért csak megkönnyítheti a mindennapjainkat.

 

Szerszám vásárlás otthonra


 

Ha úgy döntünk, hogy nem akarunk minden apróság miatt szakit hívni, akkor elkezdődik a gyűjtögetés, amivel érdemes vigyázni, nehogy átcsapjon eszeveszett pénzköltésbe. Általában két lehetőség közül választhatunk a szerszámok beszerzését illetően. Mivel a kézi szerszámokra mindenképp szükségünk lesz, ezért ezeket beszerezhetjük egyenként is, de ha nem akarunk válogatni, akkor egy több darabból álló szerszámkészlettel is meglephetjük magunkat. Ezen a téren is hatalmas a kínálat, hiszen a 20-30 db-ot tartalmazó szettektől kezdve egészen a többszáz darabos készletig minden a rendelkezésünkre áll.

 

szerszamok.jpg

 

A legalapvetőbb kézi szerszámok a következők:


 

·      - csavarhúzók

·      - kalapács

·      - harapó-, csípő-, kombináltfogó

·      - fázisceruza

·      - véső

·      - fűrészek

·      - ragasztószalagok

·      - satu

·      - vízmérték

·      - derékszög

·      - mérőszalag

·      - imbuszkulcs készlet

·      - villáskulcs készlet

·      - csiszolópapír

·      - reszelő


 

Néhány fontos elektromos szerszám


 

A kézi szerszámok mellett ezekre is szükség lehet, hiszen jelentősen megkönnyíthetnek egyes feladatokat, amiket nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehetne megoldani nélkülük. Nagy hangsúlyt fektetnek manapság a gyártók a praktikus akkus gépekre, amik kiváló teljesítményt, megbízhatóságot és hatékonyságot garantálnak. Ezekhez a gépekhez ajánlott két akkut beszerezni, mert így szakadatlan haladhat a munka. Amíg az egyik töltődik, addig a másikkal dolgozhatunk. Ajánlott az ismertebb gyártók termékeit beszerezni a kellemetlen meglepetések elkerülése végett. Természetesen a hagyományos, elektromos szerszámgépek palettája is elég széles, így azokból is válogathatunk kedvünkre.


 

Itt van néhány alapvető elektromos szerszám:


 

·       - fúrógép

·       - akkus csavarozó

·       - ragasztópisztoly

·       - dekopírfűrész

·       - asztali köszörű

·       - csiszológép


 

 Csupán ennyi is elég lehet ahhoz, hogy saját kezűleg elvégezzük a különféle, javítási, felújítási vagy barkácsmunkákat. Nem véletlen, hogy sokunknak ez nemcsak munka, hanem egyben szórakozás is, ezért a későbbiekben tovább bővíthető a szerszámkészlet.