Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.18

Száraz-nedves porszívó a munkakörnyezetünk tisztán tartására

A környezetünk tisztán tartása fontos feladat. Még akkor is, ha nem az otthoni környezetünkről van szó, hanem a munkahelyünkről, ahova nap mint nap bejárunk dolgozni. Az irodahelyiségekben, ipari területeken nélkülözhetetlen egy megfelelő teljesítménnyel rendelkező porszívó használata, ami minden tekintetben kielégíti az igényeket. A száraz-nedves porszívó a lehető legjobb választás, hiszen rendkívül hatékonyan tudunk vele tisztaságot teremteni. 

 

 

porszivo.jpg

 

A megfelelő porszívó kiválasztása 


 

Több szempontot is érdemes szem előtt tartani, amikor a tökéletes porszívó nyomába eredünk. Először is nem mindegy, hogy pontosan milyen munkaterületen kívánjuk használni. Ott, ahol nem csak a portól szeretnénk megtisztítani a felületeket, hanem a folyékony halmazállapotú anyagoktól is, akkor megéri beruházni egy száraz-nedves porszívóra. Ezeknek a készülékeknek az óriási előnye, hogy nemcsak a száraz szennyeződéseket távolítják el, hanem például a padlóra ömlött vizet, kávét is. A speciális funkciók mellett, a porszívó teljesítményét is érdemes felmérni. Amennyiben nagy alapterületen szeretnénk használni, akkor szükség van az átlagosnál nagyobb kapacitásra. E tekintetében a szívóteljesítmény és a bemeneti teljesítmény is egy fontos paraméter. Bár részletkérdésnek tűnik, de a kábel hosszára is érdemes figyelmet szentelni. Mindemellett pedig annak is utána kell járni, hogy milyen szűrővel működik a kiszemelt porszívó.  

 

A száraz-nedves porszívók előnyei 

 

Ezeket a gépeket nemcsak a padlófelületek tisztítására tudjuk használni. A szőnyegekből is rendkívül gyorsan el tudjuk távolítani a szennyeződéseket a segítségükkel, sőt, egyes modellek kárpittisztításra is kiválóan alkalmazhatók. Ennek köszönhetően nincs szükség arra, hogy többféle porszívót használjunk, hiszen eggyel is minden feladatot el tudunk végezni. Ez így egy sokkal kényelmesebb és költséghatékonyabb megoldás. Igen kellemetlen tud lenni, amikor kiömlik a kávé vagy a vörösbor a kanapéra, a textillel borított székre. Ilyen esetben is segítségünkre lehet egy száraz-nedves porszívó, ami a hajszálaktól és az állatszőrtől is megszabadít minket. Egyes készülékek a levegő kifújására is alkalmasak, ami azt jelenti, hogy például gumimatracok felfújására is használhatjuk őket.  


 

A minden tekintetben megfelelő porszívó kiválasztása nem mindig megy gyorsan. Érdemes alaposan átgondolni az igényeket, és csak ezt követően nekiállni a kínálat feltérképezésének. Bárhogy is legyen, egy száraz és nedves szívófunkcióval rendelkező készülékkel garantáltan nem nyúlunk mellé.