Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.20

Spórolj azzal, hogy egészséges maradsz!

Ahogy a mondás tartja: az egészséget akkor tudjuk igazán megbecsülni, mikor elveszítettük. Sajnos a legtöbb ember nem hajlandó túl sokat foglalkozni az egészségével, és csak akkor kap észbe, mikor már kialakult valamilyen probléma vagy betegség, így a megelőzés helyett inkább a tűzoltásé lesz a főszerep.

 

A következő cikkben összefoglaljuk, milyen terheket róhat rád a hosszú távon tartott egészségtelen életmód, és hogy mit is tehetsz ellene.

 

zoldseg-gyumolcs.png

 

Milyen az egészségügyi helyzet Magyarországon?

 

A WHO adatai szerint a magyaroknak több mint 50%-a túlsúllyal él, minden harmadik felnőtt dohányzik, és hat felnőttből csupán egy végez megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgást. Mindezt pedig kiegészítjük teljesen rossz étkezési szokásainkkal, ami magába foglalja a sók és zsiradékok túlzásba vitt fogyasztását, az olajos magvak méltatlan mellőzését, az alacsony rostbevitelt és az elégtelen zöldség- és gyümölcsfogyasztási szokásokat is. Szóval egyértelműen kijelenthetjük, hogy kis hazánkban a helyzet nem éppen rózsás, ami a lakosság egészségtudatosságát illeti.

 

Szeretnél felkészülten állni a kellemetlen betegségek esetén is? Te egészségtudatosan élsz, de szeretnéd, ha lenne megtakarításod a váratlan eseményekre is? Köss online biztosítást az Allianz Hungária weboldalán, ahol minden élethelyzetre találhatsz megfelelő csomagot.

 

A rossz egészség anyagi terhei

 

Az egészségtelen életmódban eltöltött évek soha nem maradnak büntetlenül. A szervezetünk idővel be fogja húzni a vészféket és különböző tüneteket produkál. Ez pedig egyes esetekben kifejezetten költséges is lehet.

 

Előfordulhat, hogy olyan betegség fog jelentkezni, ami hosszadalmas vizsgálatokat követel, emiatt pedig sokat hiányzol a munkából, ami jelentős fizetéscsökkenést tud eredményezni. Vannak esetek, amikor hosszú a várólista, vagy nem találnak eredményt, és kénytelen vagy magán orvoshoz fordulni, ami jelentős extra kiadásokat vonhat maga után.

 

Megeshet az is, hogy tartós terápiára, diétára fogsz szorulni annak érdekében, hogy javulást érj el az állapotodban, vagy megelőzd annak a romlását. Ez is igen nagy terheket tud róni a családi kasszára vagy az egyéni kiadásokra, hiszen a speciális étrendek hozzávalói legalább 15-20%-kal magasabb áron vannak a hagyományos élelmiszerekhez képest.

 

Kezdd el a változást!

 

Az egészséges életmódba bármikor bele lehet fogni, de ez nem jelenti azt, hogy életed végéig halogathatod. Kezdd el mihamarabb a változást akár apró lépésekkel is, hogy megelőzhesd a komoly problémák kialakulását! Kezdj el naponta sétálni, mozogni, hagyj el egészségtelen ételeket, vagy korlátozd azok fogyasztását! Ne felejts el felkészülni a váratlan élethelyzetekre, egy ilyen célú megtakarítással vagy egy megfelelő biztosítással rengeteg stressztől kímélheted meg magad a későbbiekben.