Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.29

Online pénztárgép bérlés - Ilyen díjakra számíthat most

Manapság egyre több lehetőségünk van arra, hogy olcsó online pénztárgépet vásároljunk vagy béreljünk. Több olyan szolgáltató van, amely kiváló áron kínál eszközöket, azonban ezeket nem árt alaposan megnézni, hogy mit is kapunk a pénzünkért cserébe. Sokszor ugyanis több járulékos költség is van, amitől végül közel sem lesz annyira kedvező az ár, mint azt elsőre gondolnánk. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy milyen díjakra lehet jelenleg számítani.

A pénztárgépek piaca

Sok cégnek, vállalkozásnak nincsen azonnal annyi pénze, hogy egy új pénztárgépet szerezzen be. A CMO online pénztárgép bérlésre is nyújt lehetőséget, így sokkal egyszerűbbé válik az elindulás. Tökéletes megoldás abban az esetben, ha nem szeretnénk egy saját készülékbe beruházni, ha először csak megnéznénk, mire jutunk a vállalkozással kapcsolatban. Van azonban pár dolog, amit nem árt figyelembe venni, ha bérelni szeretnénk.

 

online-penztargep.jpg

(Fotó: Pexels/Obsahovka Obsahovka)

 

Az egyik, hogy nézzük meg, milyen konstrukciókban gondolkodhatunk. Nem mindegy sem a havidíj összege, sem a forgalom utáni %-os levonás mértéke. Ezek mind olyan költségek lehetnek, amelyek végül inkább hátráltatnak, mint előrébbre juttatnának. Emellett fontos megnézni, hogy milyen extra szolgáltatások járnak az előfizetés mellé, milyen hűségidőt kell vállalni, de nézzük meg a beüzemelési költségeket is. Sok bérlés esetén kaucióra számíthatunk, esetenként pedig szervizköltség is felmerül, amit nekünk kell kifizetni.

Bérlési csomagok

A CMO-nál például nagy hangsúlyt fektetnek az igényekre, így a kínálat igen széles. Ennek hála mindenki megtalálhatja azt a megoldást, amely számára a legoptimálisabb, mindezt felesleges plusz költségek nélkül. Nem számolnak fel szervizköltséget, ráadásul a bérelt eszközökre örök életű garanciát vállalnak.

 

Egy Start csomag választásával a pénztárgépet bérlő személynek havonta 2.290 Forint + áfát kell fizetnie. Ez tartalmazza a CMO NAV számlázót, korlátlan számla kiállítási lehetőséggel együtt. Nincs benne viszont rejtett költség, sem pedig forgalom utáni levonás. A cégnél az ügyfélszolgálat rendkívül gyors, szükség esetén 24 órán belül kicserélik a meghibásodott eszközt.

 

A másik remek megoldás a Best mobil, amely egy hordozható pénztárgép, 12 hónap hűségidővel. Erre szintén örök garancia érvényes, így megbízható és időtálló készülékről van szó. Ajánlott olyan helyeken, ahol változó a telephely, például mozgóboltok, mozgó szolgáltatások, ahol nincs lehetőség áramra kötni azt. A havidíja kedvező és kiszámítható, hiszen mindössze 5.990 Forint + áfa.

Csomagok extra igényekre

Vannak persze valamivel drágább ajánlatok, mint például a Combo299 pénztárgép csomag, amivel azonnal megvásárolható az adott eszköz. Ehhez jön 24 havi A920 terminál előfizetés 2.990 Forintért havonta. Érdemes hozzácsapni a díjmentes Raiffeisen QR kódos fizettetési opciót is, amihez azonnal 10.000 Forint jóváírást ad a CMO a folyószámlára. A csomag tartalmazza a NAV kompatibilis számlázót, korlátlan számlázási lehetőséggel.

 

Ha viszont még mindig nem szeretnénk saját gépet vásárolni, de fontos számunkra a megbízhatóság és a minőség, akkor a Best free bérlési ajánlatot is érdemes átböngészni. Ez tartalmaz egy asztali pénztárgépet, aminél nincs szükség elköteleződésre. A legjobb megoldás, ha idény jellegű üzletet vezetünk, ahol bizony számít a kedvező és kiszámítható havi díj. Az örök garancia itt is érvényes, amely garantálja, hogy ne kelljen a bérlés során javítási költséget fizetni. Nincsen se munkadíj, se alkatrészek fizetés, így egy sokkal megbízhatóbb megoldást választhatsz, mintha vásárolnál egy készüléket.

Mikor van szükség pénztárgépre?

Akad jó néhány olyan terület, aminél jogszabály írja elő a gépi nyugta adását, tehát megköveteli a pénztárgép használatát. Ilyenek többek között a gyógyszertárak, a gépjármű-javító egységek, a kereskedelmi piac, a taxis személyszállítás, a mozgóbolt, a vendéglátás, a pénzváltás és még lehetne sorolni a listát. Érdemes tehát alaposan megnézni, hogy hol és mikor van szükség napi szinten pénztárgépre, hiszen nem minden területen kötelező, de van pár olyan, ahol előírják ennek használatát.