Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.24

Okosóra pótszíjak, a sokoldalú kiegészítők

Bár az egész informatikai-technológiai ipar folyamatosan termeli az újdonságokat és soha korábban nem tapasztalható pezsgés van a piacon, de azért az megállapítható, hogy az okostelefonok még ebbe a hihetetlenül gyorsan fejlődő iparágba is képesek voltak új impulzosokat, lendületet beletenni.

 

További érdekesség, hogy az okostelefonok egy egész új piaci szegmenst, a viselhető kiegészítők osztályát is megteremtették. 

 

Érdekes észrevétel, hogy megfigyelhető egyfajta hierarchikus felépítés is. Például az, hogy az okostelefonok utat nyitottak a kiegészítők felé, majd azok alá is kiépült már egy új terület, amelynek képviselői ezekhez a kiegészítőkhöz kínálnak különféle tartozékokat.

 

okosora-potszij.jpg

 

Ahol számtalan típus megtalálható  

 

A hellowatch.hu webáruházban rengeteg kiegészítő között keresgélhet az érdeklődő és képek, teljes körű leírások segítségével hozhatja meg döntését a vásárlást illetően. Erre jó példák lehetnek a fülhallgatókhoz külön kapható szilikon illesztékek vagy vezetékek, esetleg az okosórákhoz külön megvásárolható szíjak, pótszíjak.

 

Az okosórák és okos karkötők szíjai az egész termék leginkább igénybevett alkotórészei és így könnyen előfordulhat, hogy miközben a csuklónkon működő szerkezet még tökéletesen működik, a szíja már cserére szorul.

 

Azonban talán kijelenthető, hogy ez a ritkább eset és teljesen életszerű az is, hogy valaki az aktuális ruházatához, tevékenységéhez vagy éppen hangulatához alakítja a kezén viselt kis kedvencét.

 

A méretre figyelni kell

 

Erre pedig ma már minden lehetőség meg is van, mert az okosórák gyártói 18, 20 és 22 milliméter közötti szabványméretekkel szokták ellátni termékeiket, amely az óratokon a szíj számára kialakított kis fülek közötti távolságot jelenti. Így ennek a méretnek a tudatában már bátran lehet keresgélni a szíjak között, azonban először érdemes áttekinteni, hogy milyen szempontok szerint szeretnénk kiválasztani új szíjunkat.

 

Különféle igényekre különféle megoldások

 

A klasszikus stílus képviselői igazi bőrből készült, cérnával varrott elegáns szíjak között találhatják meg kiválasztottjukat, de tradicionális fémszíjak is rendelkezésre állnak, melyek nem csak okosórákhoz, hanem bármely hagyományos órához is használhatók.

 

A némileg lazább stílusra vágyók találhatnak nylon vagy textil szíjakat is és talán mondani sem kell, hogy mindegyikből több szín is rendelkezésre áll. Különleges megoldást képviselnek a rozsdamentes fémszövet óraszíjak, mint ahogy a légáteresztő szilikon, mágneses, tépőzáras vagy csattal ellátott változatok is.

 

Főleg az okoskarkötők között találhatunk olyan egyedi kialakításokat, melyek igénylik azt, hogy a szíj speciálisan a típushoz illő legyen, de több népszerű márka és típus is megjelenik a hellowatch.hu webáruházban, amelyekhez kaphatók ezek a kiegészítők.

 

A pontos típusra rákeresve könnyen megtalálhatók ezek a termékek és érdemes átnézni a kínálatot, mert a webáruházban pontos leírások, képek, információk segítik a vásárlást.