Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.16

Mit kell tudni a légtisztító készülékekről?

Manapság még mindig kevesen alkalmaznak légtisztító készülékeket otthonukban, pedig egy nagyon hatékony és fontos berendezésről van szó. A használatával kiszűrhetjük a levegőben található port, pollent, de akár a baktériumok, vírusok egy részét is. 

 

Különösen hasznos lehet számunkra abban az esetben, ha lakásunkat nehéz kiszellőztetni, vagy például a fűtési szezon alatt nem szeretnénk feleslegesen lehűteni az otthonunkat. 

 

De vajon milyen előnyei vannak még a légtisztítóknak, és mi alapján döntsünk vásárláskor? Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot! 

 

legtisztito.jpg

 

Tiszta levegőt biztosít otthonában

 

Sajnos otthonunkban a levegő sokkal szennyezettebb, mint amennyire gondoljuk, különösen, ha nagyvárosban élünk. Nem csak por, de különböző pollenek, baktériumok vagy akár vírusok is találhatóak a levegőben, mi pedig ezt szívjuk be nap mint nap. 

 

Való igaz, egy alapos szellőztetés segíthet megszabadulni a levegőben található szennyeződésektől, de egyrészt erre nem minden lakásban van lehetőség, ha kevés ablak van. Másrészt pedig a téli hónapok során a hideg miatt sokan nem szeretnek szellőztetni, így viszont a levegő nem tisztul meg. 

 

A légtisztítók ezt a problémát segítenek kiküszöbölni. A készülék üzembe helyezését követően hangtalanul, ám hatékonyan végzi a dolgát, a lakásban élőknek pedig semmi más dolga nincs, mint élvezni a megtisztított levegőt.

 

Mi a helyzet a baktériumokkal?

 

Nem titok, hogy ma már a légtisztítók a baktériumok, vírusok jelentős részét is képesek kiszűrni a levegőből. Ezek használat során a készülékben található szűrők segítségével magukba szippantják a bacikat, ezáltal a levegőből kisebb mennyiség jut be az emberi szervezetbe. 

 

Fontos megjegyezni, hogy ez nem egyenlő azzal, hogy innentől kezdve mindenféle baktériumtól és vírustól mentes lesz a környezetünk, csupán azt, hogy kisebb mennyiségben lesznek megtalálhatóak a levegőben. 

 

A Trotec - LPV kínálatában elérhető légtisztítók hatékonyan hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az otthoni levegő minél tisztább legyen. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy milyen légtisztító lenne leginkább alkalmas az otthonodba, a szakértők segítséget tudnak nyújtani, hogy melyik mellett tedd le a voksodat. 

 

Hogyan válassz légtisztító készüléket? 

 

Ahhoz, hogy biztosan olyan eredményt kapj, amire vágysz, néhány szempontot nem árt figyelembe venned a légtisztító vásárlása előtt: 

 

- Mekkora helyiségben használnád a készüléket? A különböző berendezések eltérő hatékonysággal működnek a különböző méretű helyiségekben. Egy kis méretű szobába pénzpazarlás egy hatalmas teljesítményű gép, ellenkező esetben pedig egy alacsony hatásfokú gép nem fogja a kellő eredményt biztosítani. 

 

- Mindig érdemes megnézni az extra funkciókat. Például vannak olyan készülékek, amelyek a dohányfüstöt is képesek semlegesíteni. Ha szükségünk van ezekre, akkor járjunk utána vásárlás előtt!