Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.18

Mire kell figyelni, hogy érvényes maradjon a kád garanciája?

Gyakran előfordul, hogy kádvásárlást követően a vevők elvesztik a termékhez járó több évnyi garanciát. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, néhány dologra figyelni kell. A cikkünkben összegyűjtött tanácsokat betartva el lehet kerülni, hogy gond legyen a garanciával. Mutatjuk, hogy milyen szempontokra kell figyelni!

 

A vásárlást követően gyakori hiba, hogy nem nézik meg a jótállás előírásait. Továbbá sok esetben előfordul, hogy nem a gyártó által ajánlott kádlábat használják, melynek következtében később a garancia nem érvényesíthető. Ezekre a szempontokra az alábbiakban részletesen is kitérünk.

 

 

furdokad.jpeg

 

 

Vásárlást követően minden esetben meg kell nézni a jótállás előírásait

 

A vásárlást követően minden esetben meg kell nézni a jótállás előírásait az adott termékhez mellékelt utasításban. Továbbá arra is figyelni kell, hogy kizárólag olyan alkatrészt szabad használni a kád beszerelése során, amit a gyártó engedélyez. 

 

A beszerelést többnyire szakember végzi, aki sok esetben csupán rutinból dolgozik, és nem figyeli az adott kád szerelési utasításában leírtakat. Ennek következtében előfordulhat, hogy olyan alkatrészt ajánl, mely nem az adott termékhez jár. Ezzel a lépéssel azonban el lehet veszíteni a termékhez járó garanciát. Tehát minden esetben jelezni kell a mesterembernek, hogy pontosan kövesse a jótállás utasításait, ne térjen el tőlük.

 

Kiemelt figyelmet kell fordítani a burkolásra

 

Mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy nem hibás-e a termék, amikor megérkezik. Ugyanis ha napok vagy hetek múlva derül ki, hogy szállításkor megsérült az adott szaniter, már nem lehet bizonyítani. Továbbá kiemelt figyelmet kell fordítani a burkolásra is. Elengedhetetlen, hogy a kád mögötti rész tökéletesen legyen burkolva, de semmi esetre se kerüljön burkolat a kádra vagy annak a peremére, ugyanis ez garanciavesztéssel jár.

 

Ahogy már korábban is említettük, a kád esetében a kádlábra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Minden esetben olyan változat mellett kell dönteni, amit a gyártó javasolt. Ha más típusú alkatrészre esik a választás, akkor a több évnyi garancia elvész. Nem érdemes az alkatrészen spórolni.

 

A kádtisztításkor is körültekintőnek kell lenni

 

Amennyiben előlappal történik a Zuhanykabin.hu-nál kapható kád beépítése, feltétlenül ügyelni kell a megfelelő rögzítésre. Továbbá elengedhetetlen, hogy szakember végezze a feladatot. Fontos, hogy a rögzítés minden esetben a gyártó által ajánlott alkatrésszel történjen. Továbbá érdemes vízvezetőt használni a peremen, melynek köszönhetően meg lehet védeni az akril kádat a különböző gombáktól és a penésztől.

 

Az említettek mellett a tisztításkor is körültekintőnek kell lenni, ugyanis kizárólag olyan tisztítószert szabad használni, mely kifejezetten az adott kád anyagához lett kifejlesztve. Továbbá minden esetben kerülni kell a maró hatású készítményeket, melyek felsérthetik a felületét.