Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.18

Milyen célokra hasznosítható az osztott kivitelű rögzített létra?

Miben rejlik az osztott kivitelű rögzített létra hasznossága? Milyen fizikai sajátosságokat és paramétereket célszerű ismerni vele kapcsolatban? Illetve milyen környezetben érdemes alkalmazni?

Ezt fogjuk alaposabban megvizsgálni a bejegyzésben. Nem titkolt szándékunk ebben a formában segíteni azoknak a szakembereknek és felhasználóknak, akiknél kiválóan hasznosulhat ez az eszköz.

osztott-kivitelu-rogzitett-letra.jpeg

Mit értünk pontosan az osztott kivitelű rögzített létra alatt?

Értelemszerűen sok minden kiderül már a névből is. Arról van szó, hogy nem egy mozgatható, mobilisnak számító szerkezet segítségével oldjuk meg a magasabban lévő pontok és munkaterületek megközelítését. Ehelyett fix megoldásban gondolkodva több különálló, vagyis osztott létra együttesét alkalmazzuk, amelyek rögzítésre kerülnek az adott területen. Természetesen abból a célból, hogy minél inkább segíteni tudják a hatékony és biztonságos alkalmazást.

Felmerülhet persze kérdésként, hogy milyen fizikai tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy hibátlanul funkcionáljon ez a szerkezet. Úgyhogy rögvest rátérünk ennek a részletezésére is.

 

Mik lehetnek a jogos elvárások a fizikai sajátosságokat tekintve?

Mindenekelőtt azt célszerű tisztába tenni, hogy milyen anyagból készül a szerkezet. Az alkalmazás szempontjából egyértelműen az alumínium a kézenfekvő megoldás. Merthogy kellően könnyű az önsúlya, ezért nem terheli meg indokolatlanul az épület szerkezetét, ugyanakkor mégis kiemelkedő teherbírással rendelkezik. Ez pedig mindenképp fontos kritérium ahhoz, hogy a Krausenagyker.hu - Krause márkaképviselet osztott létrájának alkalmazása a kívánt szempontok mentén történjen.

Szintén lényeges kérdés lehet ugyanakkor az is, hogy a szerkezet hasznosításának lehetősége alapvetően milyen körülmények között merülhet fel. Úgyhogy mindjárt foglalkozunk kicsit ezzel a kérdéssel is.

 

Hol és miként hasznosítható egy korszerű osztott kivitelű rögzített létra?

Az osztott kivitelű rögzített létra hasznosításának lehetősége alapvetően azoknál a magasabb épületeknél merülhet fel, amelyeken időről időre szükséges lehet a gyalogos közlekedés. Példának okáért ipari, logisztikai vagy gyártó környezetben. Kereskedelmi központoknál, nagyobb boltoknál vagy plázák, üzletek oldalsó falain is szükséges lehet. Látható, hogy sokféle helyszínen vehetjük hasznát az osztott kivitelű rögzített létrának.

Ahhoz persze, hogy a hasznosítás tényleges hozzáadott értékkel járjon, mindenekelőtt tudatos tervezésre van szükség. Meg kell tervezni az elérni kívánt magasságot, majd ehhez mérten annak a felmérése is célravezető, hogy melyik típusú és milyen méretekkel rendelkező létra használata jelent racionális választást és hosszú távú megoldást.