Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.25

Miért olyan fontosak a kutyajátékok?

A legtöbb kutyus szabályosan bezsong már a kutyajátékok puszta említésétől. Csóváló farok, tágra nyílt szemek és egy kis őrültség – nagyszerű látni, ahogy kedvenceinket elönti az öröm. 

 

Számtalan kutyajáték van a ZebraPets.hu kínálatában, és kétségtelenül a négylábú barátainknak is megvannak a saját kedvenceik. De mik is általánosságban véve ezeknek az előnyei?

 

Lefárasztják őket

 

A játékokkal való futkározás és a csócsálásuk egyenértékű azzal, mintha mi keresztrejtvényt vagy Sudoku-rejtvényt fejtenénk. Az általuk nyújtott mentális stimuláció gyorsabban lefárasztja a kutyánkat, mint egy 30 perces séta, így kevesebb energiája lesz, hogy bajba keverje magát!

 

 

kutyajatek.jpg

 

 

Függetlenséget építenek 

 

A kutyák nem szeretnek hosszabb időt egyedül tölteni. A munka és az általános életbeli kötelezettségek mellett viszont nem mindig lehetünk velük. 

 

A játékok szórakoztatják a kutyánkat, amíg nem vagyunk ott, így megtanulják, hogy akkor is jól szórakozhatnak, amíg a gazdi házon kívül van. 

 

Segítenek lenyugtatni őket

 

A játékok segíthetnek kutyánknak ellazulni, és boldogabbá teszik őket. Ezenkívül a kölyökkutyának nagyobb irányítást biztosít a környezete felett, ami szintén segít kordában tartani a stressz szintjét. Minél több játék közül kell választaniuk, annál nyugodtabbnak érzik majd magukat.

 

Tisztán tartja a fogaikat

 

A fogászati ​​higiénia elengedhetetlen a kutyák számára is.

 

Miközben a kutya ráharap a játékra, a fonal fogselyemként szolgál a kölyökkutya számára, segítve a fogak tisztítását. Az ilyen játékok alkalmasak az íny masszírozására és a benne ragadt ételmaradékok eltávolítására. Ez végső soron kiirtja a káros baktériumok kialakulását a fogakon.

 

“Na, ki a jó kutya?”

 

A játékok fantasztikusak az olyan problémás viselkedések megelőzésében, mint a túlzott ugatás és a nem megfelelő tárgyak megrágása. A minőségi rágójátékok segítenek abban, hogy a kölykök ne keressenek alternatív rágnivalót, például a kedvenc cipőnket.

 

Aktív kutyák számára

 

A dobójátékok nagyszerűek azoknak a kutyáknak, akikkel nem igazán tudunk lépést tartani miközben a parkban futkároznak. Egy szórakoztató hangot kiadó labda vagy egy frizbi tökéletes lehet a számukra. 

 

Lusta kutyák számára

 

A lusta kutyák azok a típusok, ahol egy kis plusz bátorításra van szükség ahhoz, hogy elinduljanak. Egy stílusos, kiváló minőségű, nyikorgó hangot kiadó csont például remek opció lehet. De legyünk őszinték, nincs is jobb motiváció a számára, mint az étel, így egy olyan játék, amelyet finomságokkal tölthetünk meg, biztosan feldobja majd.

 

Játékos kutyák számára

 

Ha valamit szeretünk a játékokban, az az, hogy közelebb hoz egymáshoz minket és kutyáinkat. A kötél játékok tökéletesek kötélhúzáshoz, ami segíthet a bizalom kiépítésében köztünk és kedvenceink között.

 

Reméljük, hogy rengeteg ötletet adtunk! Ne feledd, ha ajándékot keresel a szeretett kedvencednek, a ZebraPets.hu kínálatában biztosan találsz majd valamit, ami elnyeri a tetszését.