Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.19

Miért lehet jó választás az akkumulátoros fűnyíró?

A benzinmotoros és elektromos modellek egyeduralma után, napjainkban az akkumulátoros fűnyíró is azonos esélyekkel száll versenybe, ha a kertünk karbantartásáról van szó. Az elmúlt időszakban bekövetkezett technológiai fejlődésnek köszönhetően az akkus darabok is képesek olyan üzemidőt biztosítani, amellyel kényelmesen elvégezhető egy átlagos kert időszakos gondozása. Nemcsak a teljesítmény, de az élettartam is jelentősen növekedett, ami miatt még a kicsit magasabb beszerzési ár mellett is remek választás lehet, amely ráadásul hosszútávon még megtérülő beruházás is lehet.

 

akkumulatoros-funyiro-jpg.jpg

 

Az akkumulátoros fűnyíró előnyei

 

Bár külön kategóriaként találkozhatunk vele, az akkumulátoros fűnyíró valójában nem más, mint az elektromos fűnyíró egyik típusa. A kettőt összehasonlítva azonban lényeges különbségek vannak, amelyekre tekintettel az akkus típus sok szempontból ideális megoldást kínál egy átlagos családi házhoz tartozó kert karbantartására.

Ha nem egy kifejezetten nagy területről van szó, akkor egy jobb akkumulátorral felszerelt típus bőségesen elegendő lehet, a modern akkuk ugyanis elégséges kapacitással bírnak ahhoz, hogy akár egy feltöltéssel is képesek legyenek ellátni a rájuk háruló feladatokat – de akár egy pótakkumulátort is beszerezhetsz, hogy mindig legyen tartalékban egy kis erőforrás, ha arra lenne szükség.

Mindemellett az akkumulátoros fűnyíró számos előnnyel rendelkezik más típusokkal szemben. A benzinmotoros készülékek működéséhez folyamatos üzemanyag-ellátás szükséges, a működésük pedig kifejezetten hangos és rengeteg károsanyag-kibocsátással jár együtt. Az akkuval működő modellek ezzel szemben sokkal halkabban üzemelnek (a szomszédjaid nagy örömére), gyakorlatilag 0% károsanyag-kibocsátás mellett.

 

Elektromos és akkumulátoros fűnyírók

 

Mint említettük tehát, az akkumulátoros fűnyíró nem más, mint egy speciális elektromos modell. Ha azonban otthoni használatra keresel egy megfelelő darabot, érdemes lehet mérlegelni az akkus fajták által biztosított előnyöket, még a sokszor magasabb áruk ellenére is. Mivel a működéshez nem kell vezeték, így nemcsak közeli áramforráshoz nem leszel kötve, de a munkavégzésben sem fog a kábel akadályozni. Kifejezetten kényelmes és praktikus dolgozni velük, a teljesen olaj- és üzemanyag mentes kivitelezésüknek köszönhetően pedig a környezetet is kímélheted.

Az erősebb típusok akár 30 perces folyamatos üzemidőt is képesek biztosítani, ami elegendőnek hangzik egy átlagos kert megmunkálására. Kicsit magasabb beszerzési ára ellenére hosszútávon egy megbízható, kényelmes és költséghatékony megoldást jelenthet a kertészkedésben.