Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.14

Miért előnyös a polikarbonátból készült tető?

Az emberek többségének a polikarbonát szóról szinte azonnal az előtetők jutnak eszébe. A vidéki nagyszülők háza környékén biztosan lehetett találni (általában sárga) előtetőt. 

 

A polikarbonát alapvetően egy víztiszta műanyag, ami elképesztő fényáteresztő képességgel bír, emellett pedig megszűri az UV-sugarakat. Nagy teherbírású, ütésálló anyag, egyszerű vele dolgozni. Hullámos vagy íves formában is találkozhatsz vele. A légkamrás változatok rendkívül jó hőszigetelők. 

 

uveghaz.jpg

 

Fedett teraszra vágysz?

 

A tető nélküli teraszon nyáron szinte meg lehet gyulladni, csapadékosabb időben pedig használhatatlan. Ha te is meguntad ezeket a mostoha körülményeket és ízléses fedelet szeretnél a kerti bútoraid fölé, akkor nézz körül a Káplár fatelep polikarbonát részlegén

 

Itt ugyanis a víztisztától az opálos lemezekig mindent megtalálsz. Bár maga az anyag átlátszó, viszont elérhető vidám, modern színekben is. Egy füst alatt beszerezhetsz mindent, amire a szerelés során szükséged lehet. A beépítés utáni eredménnyel pedig biztosan roppant elégedett leszel. 

 

Hol lehet még hasznos?

 

A nagy alapterületű épületek homlokzatába szoktak hatalmas, összefüggő polikarbonát-elemeket illeszteni. Gondolj csak egy uszodára, vagy akár egy raktárra, ahol megoldható, hogy a falak mentén vagy a mennyezeten a hagyományos elemek helyett ilyen típusú műanyag kerüljön beépítésre. 

 

Ezzel a megoldással jelentősen növelik a természetes fény beáramlását, amiből következik, hogy lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak. A különleges építészeti eljárással készült otthonok (dombház) esetében is alkalmazható. Ötletes és látványos a nappali plafonjáról beáramló napfény.

 

Télikert kialakítása

 

Utólagosan is kiegészítheted a családi házat egy lakó-télikerttel, ha extra helyiségre van szükséged. A fényviszonyoknak köszönhetően műteremként is szolgálhat, de berendezheted olvasókuckónak, jógasaroknak is. Kisgyermekes családok számára a hűvösebb napokon mindig fejtörést okoz, hogy mivel vezessék le a csemeték energiáit. 

 

Csúszdával, golyós medencével, mennyezetre szerelhető hintákkal privát játszóházat lehet kialakítani. Természetesen más célra is használhatod, akár jöhet ide egy nagyobb étkezőasztal, ahol a családi összejöveteleken mindenki elfér.

 

A télikert eredete

 

Ha van még valaki, aki emlékszik a télikertek létrejöttének valódi okára, az ritka, mint a fehér holló. Pedig tehetősebb házak melléképületeként ha a valóságban nem is, kosztümös filmekben biztos láttál már te is igazi télikertet. 

 

A fagyot, hideget rosszul tűrő növények teleltetését oldották meg ilyenformán. Ezzel a módszerrel életben lehet tartani a trópusi  meleghez szokott fajtákat: orchideákat, kaktuszokat, pálmákat. Egy kertész számára nincs is üdítőbb tevékenység, mint a kedvenceiről való gondoskodás egész évben.