Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.14

Mi jellemző a modern hálószobabútorokra?

A hálószoba a lakásunk egyik legfontosabb helyisége. Mivel itt töltekezünk fel, fontos, hogy kényelmes és praktikus legyen. Stílusát tekintve lehet modern, eklektikus, bohó vagy rusztikus: a lényeg, hogy mi jól érezzük benne magunkat.

 

A hálószoba berendezése

 

Valószínűleg a ház legkisebb szobája lesz a hálószoba, ez azonban ne akadályozzon meg minket abban, hogy igényeinknek megfelelően rendezzük be! A bútorzat kiválasztásához érdemes megnézni a Homelux webáruház hálószobabútor kínálatát, mert itt ágyakat, gardróbszekrényt, komódot, éjjeli lámpákat is találunk.

 

A Homelux lakberendezési webáruház az otthonok szakértője: lakás és kert témában minden megtalálható náluk. Célszerű tőlük rendelni bútorokat, mert országosan házhoz szállítanak, és bizonyos termékek esetében beüzemelés is kérhető tőlük. 

 

haloszoba.jpeg

 

A hálószoba berendezéséhez is nagy segítséget kapunk, ha megnézzük termékeiket. Hiszen mi minden kell ebbe a helyiségbe? Egy kényelmes ágy mindenképpen, mellé éjjeliszekrény, rajta éjjeli lámpa. Praktikus bútor a komód, és valószínűleg itt kap majd helyet a ruhásszekrény is.

 

Nézzük, milyet válasszunk ezekből egy modern hálószobához!

 

A modern stílus jellemzői

 

Mint említettük, nagyon sokféle lakberendezési stílus van, mindenkinek más tetszik. De manapság a modern stílus az, amelyik a legfelkapottabb, a legtrendibb.

 

Mik ennek a jellemzői? Elsősorban az egyszerűség: kerüli a barokkos, cikornyás díszítéseket, az élénk színeket, a túl vidékies, rusztikus bútorokat. A modern lakásban a letisztult vonalak, a pasztellszínek uralkodnak. Hasonlóan a minimálhoz: a fekete, a fehér és a szürke a legnépszerűbb szín, ha bútorokról van szó, esetleg a természetes, natúr fa jöhet még szóba.

 

A funkcionalitás a fő szempont egy modern hálószoba berendezésekor: mivel rajtunk kívül más úgysem megy be a szobába, fontos ugyan a szépség, de az még inkább, hogy mindennek meglegyen a helye.

 

Az ívelt formák helyett a szögletesek vannak túlsúlyban, a geometriai alakzatok is gyakran feltűnnek a hálószobai kiegészítőkön: tapétán, függönyön, szőnyegen.

 

A bútorokat is ennek megfelelően kell kiválasztani.

 

A modern hálószoba jellegzetes bútorai

 

Az ágy általában alacsony, ágyneműtartó nélküli, szögletes. Lehet fa vagy fém, a lényeg, hogy kényelmes legyen a hozzá való matrac. 

 

Az éjjeliszekrény, asztalka is szögletes legyen az ágy mellett: ne csak díszítőelemként funkcionáljon, hanem legyen kihasználva! Helyezzünk el rajta lámpát, könyvet, ébresztőórát!

 

Ugyanígy a komód is: ebben a fiókos szekrényben tárolhatjuk a fehérneműket, pizsamákat, de akár a fontosabb iratainkat is. 

 

A legfontosabb egy modern hálószobában a gardrób, melybe sok-sok ruha rejthető. A legmodernebbek tolóajtóval készülnek, melyen tükör is van. 

 

Vásárolhatunk még további bútorokat, melyekkel elkerülhető az egyhangúság és praktikusak is. Ilyen lehet egy kényelmes fotel, egy állólámpa vagy egy szobainas. 

 

A modern stílusú hálószoba fő célja, hogy szolgálja a benne lévők kényelmét, és segítse a tárolási problémák megoldását.