Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.27

Melyik a leghatékonyabb elektromos fűtés?

Magasan ível felfelé az elektromos fűtés népszerűsége, ez a töretlen folyamat pedig közel sem egy múló hóbortnak, átmeneti trendnek köszönhető. Az energiaárak emelkedése eléri a háztartásokat is, ami olyan megfontolásra sarkall sok fogyasztót, hogy változtasson. Emellett a környezetvédelmi okok is vezethetnek oda, hogy a gázfűtés helyett más, modernebb alternatívát keressünk.

 

Az elektromos fűtéshez szükséges energiát nyerhetjük napelemekből is, ezzel pedig a károsanyag kibocsátásunk megszűnése mellett, megújuló energiát használunk majd, ami nem csak egy környezetbarát alternatívát jelent, hanem akár egy nullára csökkentett számlát is. Akár tehát teljesen leválthatunk a szolgáltatóról, és eközben még a kiadásainkat is csökkentjük, mindezt fenntartható formában téve.

 

elektromos-futes.jpg

 

Ahhoz, hogy meghatározzuk, ezen belül melyik a leghatékonyabb fűtés, néhány szempontot figyelembe kell vennünk. Számít ugyanis a lakás energiavesztesége, fontos, hogy mekkora területet, milyen rendszerességgel, milyen hőfokra szeretnénk felfűteni. Alapvetően az elektromos fűtés fajtái közül a fűtőfólia a leginkább javasolt opció, hiszen a többi közül is kiemelkedik teljesítményével, valamint pozitív tulajdonságaival.

 

A harmadik generációs intelligens fűtőfólia titka abban rejlik, hogy egyenletes hőelosztást biztosít. Fontos tulajdonsága, hogy akár padlófűtés, akár mennyezetfűtés formájában is kivitelezhető, de a falfűtés, illetve a kültéri fűtés is megoldható ezzel a módszerrel. A lakás bármely helyiségében megállja a helyét, és amíg a levegőt nem szárítja, addig a falak nedvességtartalmát megszünteti, ezzel pedig megakadályozza a penészedést. Az egészségre gyakorolt hatása ezzel még nem ért véget, hiszen antibakteriális tulajdonságú, ami mellett nem kell a szállóporral sem számolnunk.

 

Infrafűtés esetében a későbbi kiadásoktól sem kell tartani, hiszen nincsenek olyan alkatrészek, amik például egy gázkazánnál akadnak, és amik az évek során elhasználódnak, meghibásodnak. Nem kell számolni extra fenntartási, karbantartási költséggel sem. A fűtőfólia a többi fűtéshez képest hatékonyabban biztosítja a meleget, alacsonyabb hőfok mellett is kellemes meleget teremtve.