Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.22

Makita ütvefúró hasznos funkciókkal

Amíg a kezünk ügyébe nem kerül, el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi mindenre alkalmas a ház körül egy ilyen nagyszerű szerszám. Különösen akkor mondhatjuk magunkat szerencsésnek, ha sikerül beszereznünk egyet a Makita ütvefúró modellek közül. Ugyanis érdemes egy megbízható gyártótól vásárolni, ami már számtalanszor bebizonyította az évtizedek alatt, hogy kizárólag minőségi termékek gyártásával foglalkozik. Legyen szó barkácsszerszámokról vagy professzionális eszközökről.

 

utvefuro.jpg

 

Mit képes felmutatni egy Makita ütvefúró?

 

Ha az otthoni, barkács felhasználás a cél, akkor bőven van miben válogatni, hiszen egy 10,8-12 V-os vagy egy 18 V-os Makita ütvefúró is megállja a helyét ilyen körülmények között. A 18 V-os modellek már akár mindennapi használatra is alkalmasak és jól bírják a magasfokú igénybevételt. Amikor már minden kötél szakad, akkor pedig nem segíthet más, mint a Makita ütvefúrók 40 V MAX XGT termékcsaládja. Ezek már simán felveszik a versenyt a vezetékes változatokkal is teljesítmény terén. Plusz olyan extrákkal rendelkeznek, ami a jövő szerszámgépei közé repíti ezeket az eszközöket. Többek között fontos innovációnak számít az XGT termékcsalád esetében az akku és a gép közötti oda-vissza kommunikáció, ami erősebb teljesítményt, jobb üzemidőt és konstans működést tesz lehetővé.

A Makita ütvefúró gyorstöltése sem jelent akadályt, ezért nem kell pont akkor megszakítanunk a munkát, amikor a legjobban belelendültünk a munkába. Nagyjából fél óra elegendő az akkuk teljes töltöttségéig. Persze, ha legalább két akkuval dolgozunk, akkor nem lesz szükség kényszerszünetre, mivel felváltva dolgozhatunk.

 

Makita ütvefúró BL motorral

 

Ami annyit jelent, hogy nem tartalmaznak szénkefét. Ez a szerszámgépek azon kopó alkatrésze, amit időnként cserélni kell. Bizonyos gépeknél a csere egyszerű, míg más esetben az egészet szét kell bontani, hogy kicseréljük az alkatrészt. A szénkefementes kivitel viszont mellőzi a karbantartás szükségét, ugyanakkor jobb teljesítményt, hatékonyabb munkavégzést és hosszabb élettartamot kínál.

Talán egyeseknek banálisnak tűnhet, de vásárláskor ne tévesszük össze az elnevezéseket, ugyanis a Makita ütvefúró nem alkalmas betonfal fúrására. Ahhoz egy pneumatikus ütőszerkezettel rendelkező fúrókalapács dukál. Természetesen ilyenből is akad bőven minőségi kivitelben a Makita égisze alatt.

Visszatérve a Makita ütvefúrókhoz érdemes megemlíteni az olyan extrákat, mint a szabályozható fordulatszám vagy a motorfék, a forgásirány váltás, de ide lehet sorolni a bolygókerekes hajtóművet fém fogaskerekekkel is. Nem beszélve arról, hogy csavarozásra is alkalmas.