Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.19

Makita fúrógép innovatív megoldásokkal

A Makita fúrógép a hatékonysága és a kiemelkedő teljesítménye miatt egy igazán közkedvelt szerszámgépnek számít az építőiparban. Ezen kívül minden barkácsműhelyben ott a helye, hiszen a ház körüli munkák során is nagy hasznát vehetjük egy vezetékes Makita fúrógépnek.

 

Vezetékes Makita fúrógép versenyképes kivitelben

 

Mivel manapság már sokan inkább az akkus gépek felé kacsintgatnak, ezért azt gondolhatnánk, hogy a vezetékes technológia már divatjamúlt, holott ez nem teljesen így van. Sőt, még manapság is számos előnye van az olyan nívós szerszámgépnek, mint a Makita fúrógép. Talán az első és leginkább említésre méltó dolog az a kedvező árazás. Természetesen ma már a modern akkus gépek sem számítanak megfizethetetlennek, viszont a hagyományos Makita fúrógép modellek kevesebbe kerülnek, ezért

ideális körülmények között költséghatékony megoldásnak számítanak.

 

 

makita-furogep-2022.jpg

 

 

Miért éri meg manapság egy hagyományos Makita fúrógép?

 

Főként azok élvezhetik leginkább az előnyeit, akik helyhez kötött munkát végeznek pl. egy műhelyben, vagy olyan helyen, ahol mindig van áramellátás. Ilyen körülmények között nincs feltétlenül szükség akkus szerszámgépekre, hiszen a funkcióit elnézve a Makita fúrógép is teljes mértékben felveszi a versenyt a legmodernebb szerszámégépekkel, nem beszélve a kimagasló teljesítményéről. Ráadásul mindig üzemkész, amikor munkára kerül a sor, hiszen nem kell az akku töltésével vacakolni.

 

Mit kínál egy Makita fúrógép?

 

A japán cég nem hazudtolja meg önmagát, amikor az innováció kerül előtérbe. A modern megoldásokat nem szokták kispórolni a középkategóriás eszközeikből sem. Ezért lehetséges, hogy minden fúrógép erőteljes motorral van ellátva, amelyet egy kétsebességes hajtómű támogat, ezzel lehetővé téve a fordulatszám szabályozást. Ez egy különösen hasznos funkció a szerszámgépek világában, mert lehetővé teszi a különböző anyagok precízebb megmunkálását. A Makita fúrógépek robosztus felépítése az alumínium hajtóműháznak köszönhető, amitől rendkívül strapabírónak számítanak ezek az eszközök.

 

Továbbá érdemes megemlíteni a csúszókuplungot, ami védi a szerszámot és a használóját abban az esetben, hogyha a szerszám megszorulna. Enélkül a Makita fúrógép kicsavarná a használója kezét, ami komoly sérülésekhez vezethetne és természetesen a gép károsodását is okozhatná. Tehát ez mindenképp egy lényeges funkció a hosszú élettartam és a biztonságos használat tekintetében. A forgásirányváltás és a kényelmes, gumírozott markolat, illetve az olyan tartozékok, mint a mélységütköző, oldalmarkolat és a tokmánykulcs már csak hab a tortán.