Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.18

Makita fűrészek minden változatban

A japán gyártmányú Makita láncfűrész kategóriájában a legjobbak közé tartozik. Legyen szó profi gépről vagy hobbi felhasználásra szánt darabról, a megbízhatóság és a minőség jellemzi valamennyi terméket. A kínálatban megtalálhatók az elektromos, a benzines és az akkumulátoros láncfűrészek egyaránt.

 

makita-furesz.jpg

 

Elektromos Makita láncfűrész

 

Az elektromos láncfűrészek hátránya, hogy a használatuk helyhez, legalábbis áramforráshoz kötött. A munka során folyamatosan figyelemmel kell lenni a kábelre, hogy az esetleges baleseteket elkerüljük. Cserébe a működésük halk, nem jár égéstermék keletkezésével és külső, illetve belső térben egyaránt használható. Árban kedvezőbbek, mint a benzinmotoros társaik, továbbá a karbantartási igényük is minimális.

A Makita elektromos láncfűrész Safety-Matic technológiával készült láncfékkel rendelkezik, jól bírja az ütődéseket. A csúszásmentes markolatának köszönhetően könnyen irányítható, a motor teljesítménye pedig a vastagabb faanyag vágására is alkalmassá teszi.

 

Benzinmotoros Makita láncfűrész

 

A benzinmotoros Makita láncfűrész már robosztusabb darab, a legnehezebb feladatok elvégzésére is alkalmas lehet. Használata sem helyhez, sem áramforráshoz nem kötött, azonban az üzemanyagról folyamatosan gondoskodni kell. Teljesítményben ezek a legerősebb darabok, viszont a használatuk lényegesen hangosabb és szénmonoxid termeléssel jár együtt. Ezért zárt térben csak akkor használjuk, ha a megfelelő szellőzés maximálisan megoldott.

A legjobb teljesítményre képes gépek kezelése ugyanakkor már nagyobb tapasztalatot igényel. A hosszabb láncvezető és a nagyobb motor miatt nehezebbek és nagyobb méretűek, valamint a működésük során a vibráció is nagyobb. Ezért kezdő vagy hobbi gépnek nem feltétlenül egy benzinmotoros láncfűrész a legjobb választás. Viszont profik esetében nincs olyan munka, amit egy ilyennel ne lehetne elvégezni.

 

Akkumulátoros Makita láncfűrész

 

Az akkumulátoros fűrészek teljesítményben az elektromos láncfűrészekhez állnak közelebb, árban a benzines és elektromos darabok között helyezkednek el. A használatuk nem helyhez kötött, nem jár égéstermék keletkezésével, ugyanakkor mindig gondoskodni kell az akkumulátor feltöltéséről.

Hobbi felhasználóknak is kitűnő választás lehet, ha hajlandók vagyunk a magasabb árat megfizetni a kényelemért cserébe. A kisebb ház körüli feladatokhoz valamennyi esetben elegendő egy akkus darab. Tűzifa darabolására, asztalos és ácsmunkára remek választás lehet, különösen a magasban végzett vágási feladatokhoz.