Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.26

Makita 40V XGT, az innovatív szerszámcsalád

Mindig van hova fejlődni. Ezt bizonyítja a Makita legújabb szériája is, az XGT. Az ebbe a családba tartozó gépek az innovatív szerszámtervezés eredményeként jöttek létre azzal a céllal, hogy kiszolgálják a megszokottnál nagyobb ipari igényeket is. Bármilyen munkáról legyen szó, nélkülözhetetlen a hatékonyság, elvégre az adott feladatot mindig adott idő alatt kell teljesíteni. Ez pedig csak úgy sikerülhet, ha a megfelelő minőségű és teljesítményű készülékek állnak rendelkezésre. A Makita 40V XGT gépek minden tekintetben hozzák az elvárásokat, sőt, bizonyos szempontból túl is szárnyalják azokat. 

 

makita.jpg

Optimális teljesítmény a profi munkához 


 

A dolgozók akkor képesek az optimális teljesítményre, ha az általuk használt készülékek is optimálisan működnek. Azaz nem mondják fel a szolgálatot a munka kellős közepén, és nem merülnek le idő előtt ezzel is megnehezítve a folyamatos munkavégzést. Az XGT termékcsalád tagjai olyan akkumulátorral vannak felszerelve, amik beépített programmal rendelkeznek. Ez a program intelligens kommunikációt tesz lehetővé az akkumulátor és a készülék között. E tekintetben azt is mondhatjuk, hogy okos aksival működnek. A kommunikáció oda-vissza történik, ami azt jelenti, hogy nemcsak az akkumulátor tud kapcsolatba lépni az eszközzel, hanem az eszköz is képes adatokat szolgáltatni. Többek között ez garantálja a Makita 40V készülékek optimális működését. A gépek töltése is intelligens módon történik, a töltőrendszer működése ugyanis két hűtőventilátoron alapszik.  


 

Az XGT technológia előnyei 


 

A Makita 40V XGT készülékek megoldást adnak az erőteljes ipari munkavégzéshez. Szinte nincs olyan feladat, amit ezekkel a gépekkel ne lehetne rövid időn belül elvégezni. Ez még akkor is igaz, ha a megszokottnál nagyobb teljesítményt igényel a munka. A termékcsaládot kifejezetten azoknak a felhasználóknak tervezték, akiknek az alap akkus gépek használata kevésnek bizonyul. A termékcsalád meglehetősen színes képet mutat, az egyes készülékek nagy választékban állnak rendelkezésre. Így bármilyen feladat elvégzésére talál innovatív alternatívát a szériában. 


 

A töltőadatper bevezetése lehetőséget ad arra, hogy az LXT és az XGT akkumulátort is fel lehessen tölteni. A készülék és az aksi között zajló intelligens kommunikáció is számos előnyt tartogat és jó alapot ad a Makita 40v gépek további fejlesztéseihez is. A gyártók az XGT készülékeket átlagon felüli tartósságra tervezték, aminek köszönhetően még évek múlva is megbízhatóan teljesítenek. Nemcsak beltéren, hanem kültéren is remekül működnek és nagyon jól ellenállnak az olyan külső hatásoknak, mint például a fröccsenő víz vagy a szálló por.