Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.13

Madeira túra, a kiégés ellenszere

Amikor nyaralásról álmodozunk, akkor mindig a földi paradicsomba képzeljük magunkat. Ha tengerpartra és dús növényzetre vágyunk, nem kell a világ végére utaznunk, elegendő, ha egy Madeira túrára fizetünk be és élvezzük a látványt.

 

Mindenkit elér a túlterheltség

 

Gyakran érezzük túlterheltnek és kimerültnek magunkat. Az embernek bizonyos időközönként szüksége van kisebb-nagyobb szünetekre ahhoz, hogy feltöltődjön, de az évi egyszeri hosszabb szabadság bizony mindenkinek létszükséglet. A motiválatlanság és a kedvetlenség a kiégés első tünetei közé tartoznak, ilyenkor már érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mivel tudnánk feltöltődni.

 

Sokaknak elég egy wellnesspihenés, de az igazi kikapcsolódáshoz aktív ingerekre van szükség. Nagyon fontos az új élmények szerzése és a kiadós mozgás, így fizikailag is kizökkenünk a megszokott hétköznapoktól. A távolság is lényeges, így mindenképpen célszerű utazással vegyíteni a pihenést.

 

 

madeira.jpg

 

 

Madeira túra, ami kizökkent

 

A WanderWell által szervezett Madeira túra kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál azok számára, akik valami újra vágynak. A túra kezdetét veheti a repülőgép érkezése utáni első napon, amikor a São Lourenço félszigetet látogathatjuk meg. A különleges növény- és állatvilágon túl Madeira magashegységei is megcsodálhatók a helyről, és még a tengeri fürdőzés lehetősége is adott.

 

Egy következő alkalommal már nehezített terepre is léphetünk és túrázhatunk a meredek sziklafalakon, ahonnan rácsodálkozhatunk a nyílt óceánra. Később érdemes Pico do Arieiro kilátóját is célba venni, ahonnan már nem esik messze a sziget legmagasabb pontja, az 1.862 méteren lévő Pico Ruivo csúcsa. Ha elfáradnánk és ledobnánk a túracipőket, akkor az Apácák völgye nyújt majd pihenést, majd a Cabo Girão kilátóból csodálhatjuk meg a sziget déli partjait és a végtelen óceánt.

 

Nem maradhat ki természetesen Funchal megismerése, ahol elképesztő botanikus kertet, kikötőt, sétálóutcákat és parkokat láthatunk.

 

Fontos a mentális egészség

 

A madeirai túráról való hazatéréskor úgy érezzük majd, mintha kicseréltek volna minet. Az aktív mozgás és a rengeteg vizuális inger hatására még biztosan hetekig a hatása alatt leszünk a nyaralásunknak. Egy ilyen kirándulás kellő löketet ad, hogy egy jó ideig élvezzük a szimpla hétköznapokat is, hiszen az emlékeinkből még sokáig táplálkozhatunk.

 

A mentális és fizikai egészségünk érdekében mindenképpen érdemes bizonyos időközönként új élményeket szereznünk. Az földön töltött időnk véges, így törekedjünk arra, hogy hasznosan töltsük el, és hogy a lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobban kihasználjuk azokat. 

 

Madeira tényleg képes elrepíteni minket egy olyan tudatállapotba, amit úgy élünk meg, mintha a földi paradicsomban lépkednénk. Ha teljes megújulásra van szükségünk, akkor az utazás alatti digitális detoxról se feledkezzünk meg.