Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.22

Kollagénnel a hajhullás és őszülés ellen

A dús, fénylő haj minden nő álma, hiszen ezt a nőiesség egyik jelképének tartják. Az örök fiatalság mítoszának napjainkban még inkább kiemelt jelentősége van, amibe az ősz haj sokak számára nem illik bele annak ellenére, hogy egyre több ismert ember vállalja fel ezüstös tincseit.

 

Többek között a haj rugalmasságáért is az emberi szervezet egyik építőköve, a kollagénfehérje felel, amelynek a termelődése azonban az életkor előrehaladtával csökken. Ez, illetve a hajat érő ártalmas külső hatások, valamint különféle állapotok, betegségek a haj egészségét kedvezőtlenül befolyásolhatják. De nem kell belenyugodnod, tehetsz ellene!

kollagen-krem.jpg

A kollagén és hatása a szervezetre

 

A kollagén az emberi szervezet által termelt, és a legnagyobb arányban előforduló aminosavakból álló összetett fehérje. A bőr, a kötőszövetek, a csontok, az inak, az ízületek és a porcok ragasztóanyaga, azok rugalmasságáért felel. 

 

A kollagéntermelés csökkenéséhez nemcsak az életkor, hanem az UV-sugárzás, valamint az antioxidánsokban, vitaminokban szegény életmód is hozzájárul. Jó hír viszont, hogy bizonyos kollagénben gazdag ételek fogyasztásával, továbbá kollagéntartalmú étrend-kiegészítők szedésével a szervezet kollagénszintje növelhető.

 

Kollagén étrend-kiegészítők a szép hajért

 

Amikor természetes módon juttatjuk a szervezetünket kollagénhez pl. bőrös csirkecomb vagy csontleves fogyasztásával, akkor a bevitt összetett kollagénfehérjét a szervezetünk először lebontja kisebb kollagénpeptidekre. 

 

A táplálékkiegészítők már hidrolizált formában, vagyis lebontva tartalmazzák a kollagént, így könnyebben emészthetők, hasznosíthatók. A hidrolizált kollagén színtelen, szagtalan, vízben oldódó anyag, kapszulákban és italporokban is találkozhatsz vele.

 

A BodySelect Premium Supplements kollagén készítményei a szép haj és bőr szolgálatában segítenek felvenni a versenyt az idővel, dús, fénylő és későn őszülő hajat, egészséges, erős körmöket, valamint rugalmas bőrt varázsolva számodra. 

 

Egészséges haj és fejbőr

 

A szép haj az egészséges fejbőrnél kezdődik. A korral járó kollagénszint-csökkenés a fejbőrre, így a hajszálakra is kihat. Ha a hajhagymák körüli bőr kiszárad, a fejbőr vérkeringése gyengül, a hajszálak nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, így a hajhagymák sorvadásnak indulnak, a hajszálak elvékonyodnak, majd kihullanak. A bevitt kollagén azonban segítheti a haj normális növekedését, regenerálódását. 

 

A keratin a haj egyik alkotórésze, a felépítéséhez szükséges aminosavak egy része megtalálható a kollagénben, ezáltal a kollagénbevitellel biztosíthatjuk a haj egyik építőelemét. 

 

A fejbőr faggyútermelésének szabályozásában is szerepet játszhat a kollagén, ezáltal gondoskodva a hajszálak védelméről.

 

Bár az őszülést erőteljesen befolyásolja a genetika, de a haj festékanyagának, a melaninnak a termelődését az oxidatív folyamatok is erősíthetik. A kollagén azonban felveszi a harcot a szabad gyökök ellen, ezáltal segíthet az őszülés megakadályozásában.