Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.29

Kockáshas edzésterv kezdőknek

Akik igazi kockáshasat szeretnének elérni, azok ne várják a megoldást a Káposzta diétától vagy a többi hangzatos diétától. A diéták működnek, ha rendszert és rendszerességet is viszünk bele. A diéták mellett elengedhetetlen a mozgás, mert anélkül biztosan nem tudunk kockáshasat elérni. Ha gyakorlatilag minden harmadik nap elvégzünk 300 felülést, akkor sem lesz kockáshasunk csak hatalmas izomlázunk, hiszen nincsen meg a rendszeresség.

 

ferfi-kockashas.jpg

 

Mégis, hogyan lehet elérni, hogy kockáshasunk legyen?

 

Az alhas az, amit edzeni kell annak érdekében, hogy kockáshasunk legyen, erre azonban nem minden gyakorlat alkalmas. Lapos hasat nem a gyakorlatoktól kell várni, hanem a zsírvesztéstől. A hasizom gyakorlatokat pedig azért kell elvégezni, hogy ha elértük a lapos hasat, akkor kibukkanjon végre a hőn áhított kockáshas is. Akik nincsenek tisztában a hasfalat alkotó izomzattal azok jó, ha tudják, hogy van külső ferde hasizom, belső ferde hasizom és haránt hasizom is. Emellett van egy negyedik is, ez pedig az egyenes hasizom, amely a hasfal elülső részén helyezkedik el. Ez az, amire a legjobban kell koncentrálni a kockáshas érdekében. A hasat nem csak felüléssel lehet edzésben tartani, hiszen egy törzshajlítás vagy egy fordítás is ugyan úgy megmozgatja a hasunkat. Még egy fekvőtámasz alatt is érezni lehet ahogyan a hasizmok dolgoznak.

 

Milyen diétát tartsunk, ha kockáshasat szeretnénk?

 

Mindenképpen olyan diéta mellett kell letenni a voksunkat, amelyet könnyedén be is tudunk tartani és munka közben sem megterhelő számunkra. Az Intenset diéták között találhatunk kimondottan hölgyekre szabott diétát, amely 140 g szénhidrát és 175 g napi proteint tartalmaz. A férfiak Intenset diétája pedig 160 g szénhidrátot és 190 g napi proteint ír elő. A diéta alatt nem fogunk éhezni, hiszen körülbelül 3 óránként bejuttatunk valamit a szervezetünkbe. Fehérje shake-t pedig napi kétszer is lehet fogyasztani. A diéta alapanyagait érdemes egy hétre előre megvásárolni és így minden nap pontosan tudni fogjuk, hogy mit szabad fogyasztanunk.

 

Milyen gyakorlatokat végezzünk a diéta mellett?

 

Ez a kockahas program kezdőknek sokat segíthet. Naponta 5x1 percet kell arra szánni, hogy a diéta mellett sikerüljön elérni a kockahasat. Nézzük az öt gyakorlatot:

 

  • hanyatt fekvésből teljes felülés, terpesztett lábhoz, ellentétes kar-boka érintéssel

  • alkartámaszban tartás, feszített testtel

  • hasprés

  • ülésben nyújtott kar és lábtartás

  • felülés ellentétes térd-könyök érintéssel.

 

Ha a cikkben leírtakat betartjuk és nem kavarjuk össze semmilyen más diétával, valamint minden nap rendszeresen elvégezzük azt az 5 perc edzést, akkor, ha nem azonnal is, de végül kockahasunk lesz. A kockahas alapja pedig az, hogy első körben minden hasi feleslegtől megszabaduljunk.