Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.24

Kinek éri meg az egyéni vállalkozás elindítása?

Roppant népszerű választásnak számít az egyéni vállalkozás indítása, aminek az egyik fő oka, hogy viszonylag egyszerűen és gyorsan bele lehet vágni az üzleti életben való aktív részvételbe. De mégis kinek való ez a megoldás?

 

Az egyéni vállalkozás különösen azok számára ideális, akik nem szeretnének mindent megváltoztatni az üzleti aktivitásuk miatt, esetleg csak másodállásban kezdenének bele egy új feladatba. Akik nem akarnak egyszerre mindent kockára tenni, de mégis szeretnének belevágni valami újba, amiért hajlandóak is áldozni, azok számára ez egy tökéletes lehetőség.

 

egyeni-vallalkozas.jpg

 

Mivel vannak olyan tevékenységek, amiket az év minden napján nem lehet gyakorolni bármilyen okból kifolyólag, ezért akik ilyen időszakos vagy szezonális feladatra vállalkoznak, szintén megtalálhatják a számításukat egyéni vállalkozóként.

 

Mire lesz ehhez szükségük? Először is egy tervre, hogy mihez szeretnének kezdeni. Mivel az egyéni vállalkozásról van szó, a többi cégalapítási módot most nem tárgyaljuk. A vállalkozásoknak minden esetben szüksége van egy székhelyre. Kezdő vállalkozóként sokan döntenek úgy, hogy ehhez éppen ideális megoldást kínál az otthonuk, ezzel azonban érdemes vigyázni. Sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat azzal, ha nem a saját privát címünk lesz a vállalkozásunk címe is.

 

Amennyiben úgy döntünk, hogy belevágunk a folyamatba, érdemes átgondolni, hogy egy székhelyszolgáltatással foglalkozó cég mennyiben lehet a segítségünkre. A Logosz a cégalapítással és székhelyszolgáltatással országszerte foglalkozó cégcsoport ugyanis minden kapcsolódó kötelezettség ellátást vállalja, ami gyakorlat nélkül bizony nagy segítséget jelenthet, különösen akkor, ha egy másik munkahellyel is rendelkezünk. A figyelmünk széttöredezése ellen kiváló megoldást kínál ez a szolgáltatás, aminek költségei korántsem annyira megterhelőek még egy kezdő vállalkozás számára sem, mint az ügymenetek bonyolítása, amiben segítséget kínál a cégcsoport.