Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.13

Itt az ideje beszerezni a babanapozót!

Hamarosan itt a jó idő, egyre többet süt majd a nap. Mikor 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, nemcsak nekünk, felnőtteknek van nagyon melegünk, hanem a csöppségeknek is. Számukra ideális öltözet nyáron a babanapozó.

 

Mi az a babanapozó?

 

Aki még nem ismerné ezt a praktikus ruhadarabot, annak röviden bemutatjuk, mi is ez. A babanapozó a kisbabák nyári ruhája, alkalmibb jellegű a bodynál. Főbb ismérve, hogy jó minőségű, jó légáteresztő és nedvszívó képességű anyagból készül, leginkább pamutból.

 

Hosszú ujjú változata nincs, hiszen a kánikula idején adjuk a pici babákra, pelusos csecsemőkre, de akár 2-3 évesekre is. Ujjatlan vagy rövid ujjú tehát a babanapozó, alul pedig legtöbbször kis nadrágban végződik, patentos.

 

Bababoltokban beszerezhető ez a ruhaféle, de a legegyszerűbb az online rendelés. A díjnyertes gyerekruha és gyerekcipő webáruház, a Ruhafalva kínálatában nagyon sok babanapozó található a Rugdalózó, napozó, body kategóriában, érdemes itt kezdeni a keresést. Mivel minden termékük raktáron van, azonnal tudnak szállítani, és van náluk lehetőség foglalásra is.

 

 

babanapozo.jpeg

 

Babanapozó kisfiúk és kislányok számára

 

Sokakban felmerül a kérdés: mitől más ez a ruhadarab, mint a body? Nos, a body valójában alsóruházatnak számít, általában kis nadrág kerül még föléje. A babanapozó viszont önmagában elég, alul általában patentos rövidnadrág. Akkor adjuk a gyerekekre, ha napozni vagy sétálni indulunk velük, a strandon is kényelmes viselet lehet.

 

A kislány napozók általában színesebbek, gyakran kaphatók a rózsaszín valamely árnyalatában. Jellemzőjük, hogy van rajtuk valamilyen fodor, díszítés, és sokszor virágmintásak. Az sem ritka, hogy szoknyában végződnek: nagyon bájos bennük minden kislány.

 

A kisfiúk napozója sötétebb színű: kék vagy zöld, és fiús motívumok találhatók rajtuk: autó, dinó, kutya. Ez is lehet ujjatlan vagy rövid ujjú.

 

A babanapozó több méretben is elérhető: 50-től egészen 86-ig, de akár 92-98-as méretű is kapható nagyobb gyerekek számára.

 

Jó tanácsok a napozó használatához

 

A nyári napsütés veszélyes is lehet, ezért sosem szabad tűző napra menni a gyerekekkel. Szakértők szerint 3 hónapos kor alatt mindenképp kerülni kell a napozást. A sétáláshoz válasszuk inkább a kora reggeli vagy a késő délutáni órákat. Ha napközben szeretnénk kivinni a kicsit, akkor 10 percnél tovább ne maradjunk vele az udvaron, ha tűz a nap! Árnyékolással védekezzünk, és kenjük be a babát naptejjel is.

 

A vékony kis sapkák, kalapok nagyon jó szolgálatot tudnak tenni a nyári melegben, célszerű ezekből is vásárolni néhányat a babanapozóval egy időben.

 

Arról se feledkezzünk meg, hogy ha hűvösebbre fordul az idő, legyen nálunk váltóruha! Zokniról, szellősebb kardigánról, babatakaróról is gondoskodjunk, mert ha be kell mennünk egy légkondicionált helyre, a pici megfázhat a babanapozóban.

 

A babanapozók mosásánál, szárításánál is tartsuk be az előírásokat. Kezdjünk neki most, hogy mire jön a strandszezon, a babára rá lehessen adni ezt a csinos ruhadarabot!