Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.17

Így címezd meg belföldi csomagod!

Ahhoz, hogy csomagod biztosan elérjen a címzetthez, fontos, hogy az adatokat hiánytalanul és megfelelően töltsd ki. Az ember gyakran összezavarodik a címzés sorrendjét illetően, hiszen az országonként eltérő. Nézzük meg az itthoni címzést!

 

Csomagfeladás előtti tudnivalók

 

Ha csomagot küldenél belföldre, nem árt, ha néhány javaslatot, valamint a címezéssel kapcsolatos szabályokat alaposan betartod. Ezzel nem csak a futárszolgálat munkáját könnyíted meg, de a csomagod kézbesítésének sikerét is garantálod.

 

Első lépésként ügyelj a megfelelő csomagolás beszerzésére. Válassz strapabíró dobozt vagy egyéb csomagolási kelléket, hogy épségben tudhasd küldeményed. Ha törékeny árut küldenél, bátran kérj segítséget a csomagküldő szolgálattól a további teendőkkel kapcsolatban!

 

Figyelj oda, hogy a csomagolásból ne lógjon ki semmilyen elem, inkább válassz nagyobb dobozt ebben az esetben. Így ugyanis megsérülhet a csomag, és más küldeményekben is kárt tehet.

 

A másik fontos szempont a helyes, magyar jog- és címzési szabályok által érvényben lévő címzés.

 

 

csomagkuldes.jpeg

 

 

Feladó, címzett

 

Ahhoz, hogy a küldemény biztosan megérkezzen végső helyére, minden egyes szükséges adatok ki kell tölteni a feladáskor. Ha ez kézzel történik, gyakran előfordulhat, hogy lemarad vagy felcserélődik egy fontos adat.

 

Gondoskodj a csomagküldésről belföldre, háztól házig a Csomagnet.hu honlapján, ahol minden kitöltendő adatot automatikusan felsorolva láthatsz! Így nem kell aggódnod a helytelen címzés és a rossz sorrend miatt!

 

Elsőként a feladó, azaz a Te adataidra lesz szükség. Fontos, hogy teljes nevet és pontos lakcímet vagy kézbesítési címet adj meg, ugyanis ha a küldemény valami miatt nem kézbesíthető, így visszakerül hozzád.

 

A címzett adatainál figyelj arra, ha nem magánszemélynek kézbesítenél, a vállalat teljes nevét szerepeltesd a címzett nevénél. Lakásszövetkezet esetén a címzett elnevezésénél az ingatlan címhelyét is megjelölheted a címzett megnevezésénél.

 

Címhely

 

Ezután következhet a település helye, amelynél akár a település kerületi sorszámozását is megjelölheted.

 

A címhely a legfontosabb adat, amelyre hiánytalanul lesz szükséged. Belföldi csomagfeladásnál a sorrend a következő:

 

- közterület neve és jellege (például Kossuth Lajos utca)

- házszám, lépcsőház szám, emelet, ajtószám

 

Végül pedig következhet az irányítószám, amelyre ügyelj, hogy minden esetben fel legyen tüntetve! Például a budapesti ismétlődő utcák miatt a futárszolgálat irányítószám nélkül nem fogja tudni, melyik Kossuth Lajos utcába kézbesítsen a sok közül.

 

Fontos, hogy kapucsengő, egyéb fontos információ feltüntetésével csak segítheted a futárszolgálat munkáját, ezért a lehető legtöbb rendelkezésedre álló adatot oszd meg velük.

 

Válaszd a Csomagnet.hu kiváló ajánlatait, és bízd rájuk a címzési adatok helyes sorrendben történő rendezését! Add meg csomagot paramétereit, valamint a címhelyet, és válaszd ki a legkedvezőbb ajánlatot belföldi vagy külföldi csomagfeladás esetén!