Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.01

Hogyan válasszunk szobánkhoz illő karácsonyi dekorációt?

A lakberendezés egyik legfontosabb szabálya, hogy törekednünk kell az egységességre. Igaz ez a dekorációra is: egy rusztikus nappaliban nem fog jól mutatni a modern stílusban felállított karácsonyfa, ezért fontos, hogy szobánk stílusához illő karácsonyi dekorációt válasszunk.

Karácsonyfa

Az első lépés minden esetben a karácsonyfa kiválasztása kell, hogy legyen. Amennyiben a manapság népszerű műfenyőt választjuk, igazán sok lehetőség fog rendelkezésünkre állni. Műfenyők választásakor leginkább a szín az, ami meghatározó. Egy klasszikus, sötét fa sokkal jobban fog mutatni egy rusztikus stílusú nappaliban, mint egy bauhaus ebédlőben. Egy fehér műfenyő a legtöbb esetben éppen ellenkezőleg fog viselkedni, és a modern környezetbe fog jobban belesimulni.

 

mufenyo-2022.jpg

 

Karácsonyfadíszek

A díszek esetében a színválasztás a legmeghatározóbb. Törekedjünk arra, hogy ne csak a falak, hanem egy-egy jellemző berendezési tárgy színe is megjelenjen a fán, vagy válasszunk egyetlen, a környezethez leginkább illő színt és díszítsük fel teljes egészében azzal fánkat. 

A gömbök és a geometrikus formájú díszek sokkal jobban fognak illeni egy modern háztartáshoz, mint a karácsonyi figurák. Utóbbiak viszont kiválóan mutathatnak egy mediterrán stílusú nappaliban.

Egyéb dekorációs elemek

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a karácsonyi dekoráció nem korlátozódik a fenyőfára. Jó ötlet, ha a különböző itt-ott elhelyezett díszeket is összefogja valamilyen téma, legyen az akár szín, akár forma. Adventi koszorúk választása esetén például gondoljunk arra is, hogy a lakáson belül hova szeretnénk elhelyezni, és hogy ott milyen térelemek fogják körülvenni. 

Karácsonyi dekoráláskor a legfontosabb, hogy átgondoltak legyünk, és mindig próbáljuk meg elképzelni, hogy az adott tárgy hogy fog mutatni otthonunkban.

(A fotó forrása: Ewalds.hu)