Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.24

Hogyan ne legyen veszteséges az ablakcsere?

Régi, jól bevált marketingfogás az olcsó és az akció hívószó használata. Az ember rögtön felkapja a fejét, hiszen ki ne szeretne jutányosabb áron hozzájutni valamihez?

 

Élelmiszerek esetében sokszor a lejárat közeli termékeket akciózzák, ruhák a szezon végén szoktak kedvező árúak lenni, de mi van abban az esetben, ha egy olyan hosszú távú befektetést hirdetnek olcsón, mint amilyen az ablakcsere?

 

A nyílászárók évtizedeken át szolgálnak minket, persze csak akkor, ha sikerült jó minőségű ablakokat, ajtókat találnunk s hozzá olyan szakembert, aki szakszerűen végzi a beépítést. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy létezik-e olcsón ablakcsere.

 

ablakcsere.jpeg

 

Az akció nem is akció?

 

Kecsegtetően hangzik, hogy kedvező áron vásárolhatjuk meg ablakainkat, de mielőtt nagyon beleélné magát, járjon utána, hogy pontosan mire vonatkozik a kedvezmény: milyen időszakra, milyen modellekre, stb. Általában ugyanis nem minden ablakra értendő a felhívás, elképzelhető, hogy a raktáron lévő készleten szeretne a cég túladni. Ezek főleg szabványméretű nyílászárókat jelentenek, így ha Önnek ettől eltérő méretű termékre van szüksége, akkor nem tud élni a lehetőséggel.

 

Szabvány- és egyedi méretű műanyag nyílászárókat az RS Ablak kínálatában is talál, ráadásul tapasztalt mester végzi a beépítést, garanciával.

 

Csak Önnek, csak most

 

Ne keseredjen el, ha a sztenderd méret nem megfelelő az otthonába. Hiszen ilyenkor egyedi árajánlatot kérhet be, akár több szimpatikus cégtől párhuzamosan. Ennek is megvan a maga előnye, sőt! Egyrészt az ajánlatkérésben megfogalmazhat minden olyan igényt, amire szüksége van. Ilyen lehet például, hogy biztonsági üveget szeretne, vagy forgalmas környéken lakik, és szeretné, ha az új ablak jobban hangszigetelne, mint az előző.

 

Ne felejtse ki a mérések eredményét, hány darab nyílászáróról van szó, milyenek legyenek a nyitási irányok (bukó-nyíló, csak nyitható, csak bukó). Érdemes már ilyenkor azt is átgondolni, hogy redőnyt vagy szúnyoghálót szeretne-e. Válogathat színes vagy fa mintázatú keretek között is akár. Hiszen így is, úgy is csak most, csak Önnek gyártják majd az ablakot, legyen olyan, amilyet elképzelt.

 

A megfelelő ajánlat kiválasztása

 

Minél konkrétabban írja körül az ajánlatkérésben, hogy mire van szüksége, annál pontosabb lesz az ajánlatban szereplő összeg. Az extrák mindig plusz kiadást jelentenek, de jó esetben csak egyszer kell teljes ablakcserére költenünk.

 

A beérkezett ajánlatokat nézze végig, hogy mire vonatkoznak: milyen termékekre, milyen munkafolyamatra és ami szintén nagyon fontos, mennyi garanciát vállal a kivitelező.

 

Az ördög nem alszik alapon nem elhanyagolható szempont, hogy a későbbi szervizelési munkákkal, vagy ha az ablak a silány minősége miatt deformálódik, tudunk-e valakihez fordulni. Érdemes korábbi ügyfelek véleményét elolvasni vagy megnézni referenciákat is, hogy meggyőződjön róla, hogy hozzáértő szakemberek fogják a beépítést végezni.

 

Tekintse meg az RS Ablak kínálatát, és válasszon az igényeinek megfelelő nyílászárót!