Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.01

Hogyan működik egy páramentesítő készülék?

Az otthonok egyik központi helye a konyha szokott lenni, hiszen általában itt kezdődik el a nap egy jó reggelivel, és jobb esetben itt is ér véget egy tartalmas beszélgetéssel. Annak ellenére, hogy a legtöbb háztartásban napi szinten szoktak főzni, sokan nem számolnak az ilyenkor keletkező párával. Nem csak az egész ingatlanban terjengő étel illata lehet kimondottan zavaró és bosszantó, de egy bizonyos páratartalom felett már akár az egészségre is káros lehet az ilyen levegő. Ezek elkerülése érdekében célszerű minden konyhát felszerelni egy páraelszívóval, vagy más néven páramentesítő készülékkel, mely segít majd megtisztítani a levegőt!

 

konyha.jpg

 

Természetesen több szempontot is figyelembe kell venni, mielőtt kiválasztanánk a konyhánk szagelszívóját, úgy, mint a méretet, a kialakítást, a filtert, a teljesítményt, és persze a stílust is. Ahhoz azonban, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, tisztában kell lenni azzal, hogyan is működik egy páramentesítő készülék. A páraelszívók egy különleges hőcserélő és szűrő rendszeren keresztül szívják be a levegőt. A készülékeket kétféle kategóriába lehet sorolni, van ugyanis keringéses és kivezetett működésű elszívó. A különbség az, hogy míg a kivezetéses páramentesítő a szabadba vezeti egy csövön keresztül párát, addig a keringéses a megszűrt levegőt visszavezeti a konyhába. Érdemes tehát első körben azt eldönteni, hogy melyik típus mellett tesszük le a voksunkat.

 

Figyelembe kell venni mindig a készülék kiválasztása során, hogy mekkora konyhába keresünk páraelszívót, és milyen nyílászárók vannak az adott helyiségben. Arra is figyelni kell majd, hogy miután megvettük a készüléket, azt egyrészt a megfelelő helyre kössük be, és ergonómiai, garanciális, valamint biztonság szempontjából is ideális legyen a végleges „otthona”. Abban az esetben, ha épp most lesz aktuális önnél is egy új páramentesítő beszerzése a konyhába, esetleg a régit cserélné le egy modernebb darabra, keresse bizalommal a fenti linken elérhető webáruházat, ahol hatalmas választékban lehet megtalálni a legjobb készülékeket külön kategóriákba sorolva!

 

Jó hír, hogy a készülékek mellett alkatrészeket is lehet találni a pármentesítőkhöz a Watermarkt kínálatában. Sajnálatos módon sok ingatlanban jelenik meg a penész, és keseríti meg a lakók életét. Egy páraelszívót azért is érdemes beszerezni, mert nem csak megakadályozza a főzés közben keletkező illatok terjedését az egész lakásban, de az ilyenkor keletkező gőzt is eltünteti, így nem kell attól félni, hogy előbb- utóbb megjelennek az egészségre rendkívül káros fekete foltok a falon. Amennyiben szeretné ön is megtalálni azt a készüléket, ami leginkább passzol majd a konyhája összképébe, valamint teszi is a dolgát rendesen, mindenképp nézzen szét a Watermarkt webáruházában! Miért ne lehetne otthonról, a kanapénkról online intézni egy páramentesítő készülék beszerzését is?