Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.14

Hogyan lehet megtalálni a legbiztonságosabb fogamzásgátlási módszert?

A megfelelő fogamzásgátlási módszer megtalálása sokak számára okoz komoly gondot. Cikkünkkel megpróbálunk segíteni a legbiztonságosabb és legkényelmesebb lehetőség megtalálásában.

 

Elengedhetetlen, hogy a nem kívánt terhesség elleni védekezés biztonságos legyen és kényelmes is, hogy ne zavarja a szexuális élményt. Ha nem a megfelelő módszerre esik a választás, akkor jelentősen csökkenhet a szexuális öröm. Szóval az ideális fogamzásgátlási módszer megtalálása kiemelt jelentőséggel rendelkezik.

 

fogamzasgatlas.jpeg

 

Milyen lehetséges módszerek közül lehet választani?

 

Egyénenként eltér, hogy melyik nőnek melyik fogamzásgátlási módszer az ideális. Ez függ az életkortól, a családi állapottól, valamint az élethelyzettől is. Minden esetben érdemes nőgyógyásszal egyeztetni, mielőtt kiválasztásra kerül a fogamzásgátlási mód.

 

Milyen lehetőségek közül lehet választani? Az egyik legnépszerűbb fogamzásgátlási mód a gumióvszer használata. Ez leginkább azok számára előnyös, akik nem élnek tartós kapcsolatban. Ugyanis ez az egyetlen olyan védekezési mód, mely védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségek ellen amellett, hogy megakadályozza a teherbeesést.

 

Mi tartozik a helyi fogamzásgátlók csoportjába?

 

A helyi fogamzásgátlók is nagy népszerűségnek örvendenek, ide tartozik a hüvelykúp, a hüvelykapszula, a hüvelytabletta és a hüvelykrém. Ezek a termékek spermaölő anyagokat tartalmaznak, így akadályozzák meg a teherbeesést. Ezeket a készítményeket körülbelül 10 perccel az aktus előtt kell felhelyezni.

 

Sokak számára a hüvelygyűrű nyújt ideális megoldást, mely rugalmas és puha anyagból készül és kényelmesen felhelyezhető. A hüvelygyűrű a hüvelyben olyan hormonokat bocsát ki, amelyek meggátolják a peteérést, így megakadályozzák a teherbeesést. Az eszköz felhelyezésére a menstruáció első napján kell sort keríteni, és három héttel később el kell távolítani. Hét napon át tartó szünet után helyezhető fel az újabb hüvelygyűrű. A Belvárosi Orvosi Centrum nőgyógyászai készséggel segítenek a páciensek számára a megfelelő fogamzásgátló módszer megtalálásában.

 

A népszerű fogamzásgátló módszerek közé tartozik a fogamzásgátló tabletta

 

A spirál vagy hurok egy műanyagból készült eszköz, amelyre kerül a teherbeesést megakadályozó hatóanyag. Ez a méhen belül kap helyett, szóval kizárólag nőgyógyász helyezheti fel, valamint veheti le. Éveken át a helyén maradhat, azonban bizonyos időközönként cserélni kell.

 

A legnépszerűbb fogamzásgátló módszerek közé tartozik a fogamzásgátló tabletta használata. Ezek olyan hormontartalmú tabletták, melyek megakadályozzák a teherbeesést. Különféle változatok találhatóak a gyógyszertárakban, szóval mindenképpen érdemes a fogamzásgátló tabletta szedése előtt nőgyógyásszal egyeztetni. Szakember segítsége nélkül nem szabad elkezdeni a fogamzásgátló tabletták szedését.