Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.13

Hogyan érdemes tanulni az érettségire?

Május és június az érettségi időszaka, az eredménye pedig nagyban meghatározza az életünket. Ez kicsit túlzás lehet, azonban ha a továbbtanulás a cél, amire karriert szeretnénk építeni, akkor viszont nagy jelentősége van. Nem érdemes azonban sosem ráfeszülni, hiszen még rengeteg idő van arra, hogy eredményeket érhessünk el. Ebben a cikkben adunk pár tippet arra, hogyan érdemes elkezdeni a felkészülést.

 

Fontossági sorrend

 

Az első és legfontosabb, hogy készítsünk egy listát arról, hogy mi a legfontosabb! Nem mindegy, hogy melyik tantárggyal kezdünk, hiszen akadnak könnyebben és nehezebben tanulhatóak. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzusának a képzésével azonban akár pár hét alatt felkészülhetünk a vizsgára, így foglalkozhatunk a többi tárggyal. 

 

A képzés tartalmaz mindent, amire szükség lesz az írásbelin és a szóbelin egyaránt. Legyen szó fogalmakról, személynevekről, földrajzi helyekről, esetleg történelmi eseményekről, a megfelelő módszerrel és vázlatokkal sokkal gyorsabban haladhatunk a felkészülés során. 

 

Ha sorrendbe helyezzük a tárgyakat, amikből vizsgázunk, akkor sokkal nyugodtabban állhatunk neki. Mindenkinek van olyan terület, amivel meggyűlt a baja az évek során, így talán ez kerüljön az első helyre. 

 

Amennyiben sikerül ezen túltenni magunkat, akkor bizony sokkal előbb juthatunk dűlőre. Ezt követheti az, amelynek a pontjai beleszámítanak a felvételibe, hiszen legyen szó a matekról vagy a történelemről, hiába megy, ha nem kapunk rá elegendő pontot. 

 

 

nyelvtanulas.jpg

 

 

Felejtsük el a felesleges tanulást! 

 

Nem szabad mindent bemagolni, hiszen az egyik, hogy nem lesz mindenre szükség, a másik pedig az, hogy nem is marad meg minden a fejünkben. Nem teszünk sikeres érettségit attól, hogy elolvassuk az egész történelem tankönyvet, sőt, pazaroljuk az időnket a nem lényeges dolgok megtanulásával. 

 

A legtöbb tantárgy esetében ugyanis nem minden témakör jön elő, így nem árt tudni előre a szükségeseket. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzusa tartalmaz mindent, ami kellhet, hiszen minden vázlatot közép és emelt szinten kézhez kapunk, így már csak a tanulással kell az időt tölteni. 

 

Olvasni fontos!

 

Nagyon jó megoldás lehet, ha rendszeresen olvassuk a tananyagot, hiszen így a magolás helyett több mindent érhetünk meg a tételekből. Bármikor el lehet kezdeni, nem kell az sem, hogy túlzottan koncentráljunk, hiszen így ugyanúgy megjegyezhetjük azokat a dolgokat, amit az érettségi során kérhetnek tőlünk. 

 

Érdemes lazábban kezdeni a módszert, hetente, majd pedig naponta szánjunk rá 1-2 órát. A régebben tanult anyagokra érdemes több időt fordítani, az utolsó évesekkel viszont nem szükséges annyit foglalkozni. Akár tankönyvekből készülünk, akár az adott témakörrel kapcsolatban olvasunk érdekes köteteket, bármelyik megoldást jelenthet abban, hogy a lehető leghatékonyabban felkészülhessünk.