Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.13

Hogy működik, miért lehet előnyös egy kondenzációs álló gázkazán?

Melyek azok a sajátosságok, amelyeket hasznos lehet tudni a kondenzációs álló gázkazánok kapcsán? Miért lehet célszerű fontolóra venni a használatot, illetve milyen környezetben hasznosulhatnak ezek a kazánok igazán? A cikkből máris kiderülnek a válaszok.

 

A kondenzációs álló gázkazánok alapvető sajátosságairól

 

Az egyik legfontosabb sajátosság, hogy a legmagasabb hatásfokkal rendelkező álló gázkazántípusról van szó. Nem véletlen tehát, hogy sokak által keresett megoldásról van szó, például a Webkazán webáruház álló gázkazán kínálatában is megtaláljuk őket.

Hasonlóképp fontos sajátosságot jelent, hogy a szerkezet a füstgázok energiáját is képes felhasználni. Amiből gyakorlatilag egyenesen következik annak a nem elhanyagolható ténye, hogy nagymértékben tudja csökkenteni a használat közben jelentkező energiaveszteség mértékét. 

Úgyhogy ezekkel a legfőbb tényezőkkel lehet sakkozni olyankor, amikor álló gázkazán keresése a cél, lehetőség szerint alkalmazkodva a hely adottságaihoz, valamint a hasznosítás várható jellegéhez.

 

csoszereles.jpg

 

Milyen előnyök származhatnak a kondenzációs álló gázkazán hasznosításából?

 

Bizonyára nem elhanyagolható szempontnak számít, hogy fűtésre és használati melegvíz előállítására egyaránt képes eszközről van szó. Mikor egy praktikus és hozzáadott értéket jelentő kazán keresése a cél, ezek felmerülhetnek igényként.

Elsőre azt lehet talán gondolni, hogy a kondenzációs álló gázkazán bekerülési költsége viszonylag magas. Viszont ennél némileg összetettebb a kép. Ha ugyanis megfelelő készülék kiválasztása történik, akkor csupán két fűtésszezon alatt képes visszahozni az árát.

Pláne annak fényében, hogy a korszerű kondenzációs álló gázkazánok energiatakarékosságot fokozó extrákkal is bővíthetők. Cserébe azzal mindenképp javasolt kalkulálni, hogy a készülék helyigénye viszonylag nagy.

 

Ami szintén mérlegelendő szempont lehet a kondenzációs álló gázkazán beszerzésénél

 

Egy kazán esetében szempont lehet, hogy esztétikailag is passzoljon a környezetéhez. Ennek kapcsán azt érdemes tudni, hogy a legtöbb kondenzációs álló gázkazánra modern, minimalista stílusjegyek illeszthetők.

Már sokkal inkább a praktikummal kapcsolatos tudnivaló, hogy igény szerint beszerezhetők modulárisan összeépíthető változatok is fűtő- és tárolóelemekkel. Külön említést érdemel, ha nagyobb fűtési igényű helyszínen történik a hasznosítás.

Ilyenkor ugyanis érdemesebb megfontolni annak a lehetőségét, hogy a falra szerelhető verzió helyett egy nagyobb hőleadási teljesítmény elérésére képes álló gázkazán beszerzése és hasznosítása történjen. A lényeg tehát, hogy egy méretben, teljesítményben a célokhoz illeszkedő kondenzációs álló gázkazán igencsak hasznos szolgálatot tehet.