Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.25

Fókuszban az álláshirdetések

Arról, hogy milyen a jó álláshirdetés, sokan sokféle véleménnyel vannak. Leegyszerűsítve a jó álláshirdetés eléri a célját, tehát segítségével a cég megtalálhatja ideális új munkavállalóját. Azonban addig, míg a szerződésre aláírás kerül, sok mindennek teljesülnie kell.

Például rá kell találni a hirdetésre, a Lépés Magazin oldala pedig, ahol ingyenes a hirdetés feladása, jó hely arra, hogy a munkát keresők és kínálók találkozzanak. Job, három betű mindössze, magyarul pedig: munka, öt betű. Mégis sok-sok dolog áll amögött, míg valaki elhelyezkedik. A munkakeresés sokszor nem egyszerű, de cégek, vállalatok meg tudják könnyíteni ezt. Hogy hogyan? Úgy, hogy olyan hirdetést adnak fel, ami egyértelmű és célzott.

 

allas.jpg

 

Így fontos, hogy amikor a hirdetésben a követelmények kerülnek szóba, emeljünk ki néhány fő témát. Persze alapvető, hogy az elengedhetetlen követelményeket tartalmazza a hirdetés, de ezen túl egy-két dolgot érdemes kiemelni. Például a munkaidőre vagy a fizetésre, egyéb juttatásokra vonatkozó dolgokat. Az is sokak számára fontos, hogy milyen fejlődési, oktatási lehetőséget kínál a cég.

A hirdetés egy reklám

Az álláshirdetés voltaképp egy reklám, ezzel reklámozzuk cégünket, tesszük vonzóvá a jelentkezők számára. És nem csak cégünket, hanem azt a települést is, ahová a munkavállalót várjuk. Az emberek ma már sokkal rugalmasabbak, ha a munkavállalásról van szó. És nem csak a karrierjük elején lévőkről van szó, hisz családok is áttelepülnek az ország vagy akár a világ más részébe is, egy jobb munkahely reményében.

Ha cégünk helyben nem talál megfelelő munkaerőt, ideje szélesebb körben keresgélni. Ekkor az is fontossá válik az álláshirdetésben, hogy ne csak a munkakört és a céget mutassuk be, hanem magát a helyet, a települést is. Milyen iskolák, óvodák vannak, milyenek a bűnözési statisztikák, milyen látnivalók, programok vannak? Ezek is fontosak lehetnek egy álláskereső számára, különösen ha családjával végleg fontolgatja azt, hogy áttelepüljön egy másik városba.

Lépés Magazin