Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.24

Ezért éri meg kismamaként hordozós kabátot vásárolni

A várandósság minden öröme mellett, az öltözködés és a jó közérzet az, amely nagyon fontos ebben az időszakban. Elmúlnak azok az idők, amikor önfeledten belepréseltük magunkat a legszűkebb farmernadrágokba vagy felvettük a kis fekete ruhánkat. Az érzelmi hullámvasútban gyakorta felejtjük el, hogy nem csak nekünk, de gyermekünknek is jól kell éreznie magát. Mi lehetne fontosabb annál, mint hogy egy gyermek folyamatosan érezze édesanyja közelségét? A hordozós kabátokat pontosan erre találták ki.

 

terhes-no.jpg

 

Miért jó, ha beszerzünk egy hordozóskabátot?

 

Több szempontból is előnyös egy várandós nő számára egy jó hordozóskabát. A baba hordozó kabátokat általában úgy tervezik meg, hogy azok többfunkciósak legyenek. Át lehet alakítani dzsekivé, kismama kabáttá és hordozó kabáttá. Olyan kabátokat is találhatunk az áruházakban, amelyekről a kapucni könnyedén legombolható vagy a szőrmés dísz levehető. A webshopok kínálatában többféle változat is elérhető, így érdemes még vásárlás előtt alaposan átgondolni, hogy az új kabát milyen funkciókkal rendelkezzen. Normál kabátként lehet viselni a terhesség korai szakaszában, majd viselhetjük pocakosan és ha a betétpanelt is rácsatlakoztatjuk akkor babahordozásra is kiváló. Ezeket a paneleket általában úgy tervezik meg, hogy elől vagy hátul is hordozhassuk a kicsiket.

 

Mire érdemes odafigyelni vásárláskor?

 

Kismamaruhák vásárlásakor a legjobb, ha a jelenleg viselt méretünknél egy mérettel nagyobbat szerzünk be. Nem észszerű túl nagy méretű ruhákat vásárolni, hiszen szülés után nem biztos, hogy ugyan olyan jól illeszkednek majd alakunkhoz. Egy másik fontos kérdés a szezonalitás. Vásárlás előtt érdemes figyelembe venni az évszakot, hogy mely időszakban lesz szükségünk a hordozóskabátra. Ha a legfontosabb célja vásárlásunknak a hordozás, akkor keressünk az akkori időjáráshoz illő kabátot. Tavaszra általában egy vízálló esőkabátot érdemes beszerezni, télre viszont a vastagabb pufi kabátot, amely bennünket és a kicsit is melegen tart.

 

Annak érdekében, hogy a kabát biztosan kényelmes legyen keressünk olyan fazont, amelynek állítható az öve, hiszen az alakunk változásával ez is problémákat okozhat. Ha nem rendelkezik a kabát övvel, akkor elegendő csak a kabát méretét és az anyag nyúlását ellenőriznünk. Törekedjünk arra, hogy minőségi kabátot szerezzünk be, hiszen bírnia kell a sok mosást is. Nem érdemes spórolni, hiszen, ha egy jó minőségű kabát mellett tesszük le a voksunkat akkor az egészen addig kitart, amíg hordozzuk a kicsit. Ma már számtalan fazonú, színű és anyagú kabát áll rendelkezésünkre, a legújabb trendeknek megfelelően. Manapság nem kell aggódnunk azért, hogy nem találunk majd az igényeinknek megfelelő kabátot, hiszen az áruházak áruválasztéka egyre szélesebb és igyekeznek minden igényt kielégíteni.