Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.15

Ettől lesz pénztermelő a honlapunk

Talán még soha nem volt olyan fontos az online jelenlét, mint napjainkban. Ma már szinte mindenki az interneten keres egyes termékekre és különféle szolgáltatásokra. Ha pedig hasznos tartalommal szolgáljuk ki a felhasználókat, a weboldalunk igazi kincsesbánya lehet.

Hogyan válunk láthatóvá az interneten?

A vállalkozások többségének nagy szerencséje, hogy jól ismeri a célközönségét. De ez önmagában nem jelenti azt, hogy megfelelőn is kommunikálnak feléjük. A SEO szövegírás pont arra hivatott, hogy jobban vonzza a célközönséget, érhetőbben kommunikáljon, hitelesebbé tegyen, és ezáltal a Google-ben való rangsorolást is elősegítse.

seo-honlap.jpeg

Noha a vloggerek és az influenszerek világában élünk, az internet alapvetően továbbra is szöveges műfaj maradt. Éppen ezért nem elég néhány soros szöveggel kiszúrni az olvasók szemét. Hasznos, érdekes, ugyanakkor vásárlásra késztető szöveggel kitűnhetünk a találati listákról, nem mellesleg a bevételeinket is jelentősen növelhetjük.

Kulcsszavakkal a látogatókért

A Google-ben keresők csak Magyarországon napi több millió keresést adnak le. A felhasználók leginkább keresési kifejezésekkel, azaz kulcsszavakkal keresnek egy-egy téma kapcsán. Ha pedig egy alapos kulcsszókutatással sikerül összegyűjtenünk, hogy mik azok a szókapcsolatok, amikre a célközönségünk keres, akkor már félig-meddig nyert ügyünk van. Talán nem meglepő módon, ebben a versenytársaink is nagy segítségünkre lesznek.

Persze a tartalomkészítés itt nem ér véget. Szükséges a megfelelő stratégia alkalmazása, illetve a tematikus, kulcsszavakra optimalizált tartalom folyamatos gyártása.

Néha olyan oldalról is megközelíthetünk egy területet, amire azelőtt talán nem is gondoltunk volna. Ezzel pedig még több forgalmat terelhetünk az oldalunkra. Érdekesség, hogy 2021 leggyakrabban keresett témái között továbbra is a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kifejezések kerültek előtérbe. Jól látszik tehát, hogy mi az, ami az embereket a leginkább foglalkoztatja manapság.