Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.27

Egy harisnya minden esetben öltöztet

Minden hölgy ruhatárában vannak olyan alapdarabok, amik sűrűen előkerülnek, függetlenül attól, épp milyen az időjárás, vagy milyen stílust képvisel az aktuális öltözék. Egy harisnya pontosan ilyen, hiszen bármikor szükség lehet rá, ha épp egy csinos szoknya, vagy egy elegáns ruha az aznapi választás. Ráadásul számtalan olyan szakma létezik, ahol a kötelező viselet része, hiszen kifinomultságot sugároz.

 

harisnya.jpg

 

A hatalmas választéknak köszönhetően azonban nem egyszerű eldönteni, hogy adott alkalomra pontosan melyik harisnya a tökéletes választás, így nem árt, ha tisztában vagyunk az alapszabályokkal, amik segítenek eligazodni a témában. Sokan talán a szükségesnél kisebb hangsúlyt fektetnek a kérdésre, ám a vastagság egy rendkívül fontos tényező.

 

Szerencsére ezt a legtöbb modellen az úgynevezett den számmal jelölik, így könnyen behatárolható melyik darab mikorra való. A legvékonyabb, nyári harisnyák általában 10 denesek, míg nyárra a 20 körüli érték az optimális, a hűvösebb, őszi időben pedig nyugodtan keressük a 40 feletti értékkel rendelkezőket. Ha eldöntöttük, hogy mely vastagság a legoptimálisabb, már csak a stílus és a színvilág meghatározása marad hátra. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, hisz rengeteg bakit véthetünk, amik erőteljesen rontják öltözékünk összképét.

 

Kőbe vésett aranyszabály, miszerint világos árnyalatú lábbelihez soha nem megfelelő a sötét harisnya rendelés. Ilyenkor maradjunk a testszínű modelleknél, ezek nem csak tónusukban harmonizálnak, hanem a lábakat sem rövidítik optikailag. Ugyanezt a gondolatmenetet érdemes követnünk akkor is, ha a ruhánk és cipőnk is sötét. Ilyenkor a legelegánsabb a monokróm megoldás, azaz az öltözékkel megegyező színű harisnya, ami maximum árnyalatában tér el attól. Az élénk darabokat viszont lehetőleg kerüljük. Természetesen vannak olyan események és programok, ahová kimondottan ezek valók, az üzleti életben viszont nem igazán elfogadottak. A minták tekintetében is szorítkozzunk a minimumra és kizárólag az alapszínnel harmonizáló díszítésre.