Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.23

Csillogó magyar érmek a hölgyek horgász -világbajnokságán

Idén Franciaországban, Gravelines térségében került megrendezésre a XXVIII. Női Horgász Világbajnokság, amely augusztus 21-én, vasárnap ért véget. A női horgász világranglistán a jelenleg második helyet elfoglaló magyar válogatott ennek a kivívott pozíciónak megfelelően, felkészülten és elszántan utazott ki a világeseményre.

A befektetett munka ezúttal is meghozta a gyümölcsét, az eredmények önmagukért beszélnek. A végig nagy csatát hozó kétfordulós verseny győztese a házigazda Franciaország csapat lett 31 ponttal. Az ezüstérmet a Magyarország válogatottja szerezte meg 32 ponttal, mindössze 1 ponttal lemaradva. A 3. helyezett Lengyelország lett 42 ponttal.

horgasz-vilagbajnoksag-2022-holgyek.jpg

A csapat tagjai: Magyar Gábor kapitány, Walter Tamás másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Gyulánszki Nikolett, Katus-Farkas Judit, Dr. Kulcsár Aranka, Rudnai Csilla, Savanyó-Kovács Hajnalka, Walter-Barna Diána versenyzők; Barna Szilárd, Gyulánszki Sándor, Gyulánszki Sándorné, Jerabek Antal, Katus Gyula, Kovács Dániel, Kovács János, Nedvesi János és Rudnai Attila segítők.

Az egyéni versenyben szintén szép magyar sikerekről lehet beszámolni. Az aranyérmes a holland Anja Groot lett 3 ponttal, az ezüstérmet Walter-Barna Diána szerezte meg szintén 3 ponttal, aki a fogást tekintve mindössze 48 grammal maradt le az aranyéremről. A dobogó harmadik fokára is magyar versenyző állhatott, Savanyó-Kovács Hajnalka összesen 4 pontot szerzett. Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a nemzeti válogatott a 3 megszerzett éremmel a legeredményesebb nemzet lett a világbajnokságon, így az ezüstök és a bronz is aranyosak lettek a számunkra!

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezeteinek és cégeinek a támogatását, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával kedden a magyar horgász szövetség.