Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.14

Buddha képek készítése házilag

Szerencsére nyitott annyira társadalmunk, hogy elfogadja, mindenkinek más lehet a vallása és az univerzumról, Istenről, a Teremtőről kialakított képe. Sokan rokonszenveznek a távol-keleti hinduizmussal és buddhizmussal.

 

Buddha a figyelem középpontjában

 

Buddha már több száz éve hódít szerte a világon egyedülálló nézeteivel, melyek közül sok még napjainkban is megállja a helyét. Bármelyik vallással is szimpatizálsz, gyakori, hogy az adott teremtmény és vallás képeivel, szobraival veszed körbe magad.

 

Az Alkoss Otthon kreatív áruház gyémántszemes kirakókészlete az egyike azoknak a kézműves technikáknak, amelyekkel házilag te magad is el tudod készíteni kedvenc Buddha képedet. Emellett a másik nagyon népszerű technika a festés számok szerint vászonra, mely területen belül szintén találkozhatsz Buddha képekkel.

 

A feng-shui is sokat foglalkozik Buddhával, számára egy Buddha szobor bőséget, nyugalmat jelent, ezért meghatározott helyekre érdemes elhelyezni. Egy Buddha kép látványa mindenképpen feltölti az embert, segít az elmélyülésben, lazításban, hát még ha mi magunk készítjük is el ezeket a remekműveket.

 

 

buddha.jpg

 

 

Vallásos, mandalás kategóriák

 

Akár a gyémántszemes kirakózást, akár a számfestést választjuk, tizenhárom kategóriával találkozunk először, amelyekben bontva, külön egy adott csoportban kereshetjük kedvenc képeinket. Ez a kategorizálás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyorsabban, egyszerűbben és könnyebben megtaláld az érdeklődési körödnek megfelelő alkotásokat.

 

A tizenhárom téma egyike a vallásos és mandalákat ábrázoló képek, amelyek éppúgy tartalmaznak keresztény, Jézust ábrázoló alkotásokat, mint Buddhát, csakrákat vagy mandalákat bemutatókat.

 

Buddha ábrázolása számtalan formában történhet képeken is. Ismerünk álló, ülő, sőt fél térdre ereszkedő Buddha alakokat is. Ami mindegyik képre teljes mértékben jellemző, hogy rendkívüli színvilággal bír, csodálatos képek már önmagukban is. Ha ehhez még hozzáképzeljük, milyenek lehetnek, miután kirakjuk őket a csillogó gyémántszemes kövecskékkel, káprázatos élményt fognak nyújtani.

 

Nehézségi fok szerinti bontás

 

A legtöbb Buddha kép számtalan színt rejt magában, ezért mind a gyémántszemes kirakózás, mind a számfestőzés esetében a haladóbbaknak, bátrabbaknak ajánljuk ezeknek a képeknek az elkészítését. Van azonban egy Buddha kép, mely csak részben kirakható, a másik fele megmarad festményként.

 

Ezt az Ülő Buddha kirakót akár kezdők és gyerekek is megpróbálhatják, biztos sikerélményt fog nyújtani számukra. Az Alkoss Otthon kreatív áruház ezzel a bontással segít a kézműveskedni vágyóknak, hogy el tudják dönteni, hogy melyik nehézségi fok szerint kezdjenek el dolgozni.

 

Akik már többször csináltak gyémántszemes kirakós képet, azok a Teljesen kirakható képek között szemezgessenek. Biztos találni fognak a több száz kép között számukra újdonságot annál is inkább, mert folyamatosan változik, és bővül a kínálat. Ha pedig nem találod a kedvencedet, érdemes felvenni az Alkoss Otthon kreatív áruházzal a kapcsolatot, biztosan fognak segíteni.