Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.21

Az ideális telefontöltőt keresi? Így tudja kiválasztani!

A mai világban elérhető rengetegféle telefontípushoz számtalan mennyiségű töltő is társul. Többféle kábelkimenetű, illetve vezetékes és vezeték nélküli variációk is a piacon vannak. De vajon Ön számára melyik a legmegfelelőbb közülük? Segítünk a választásban!

 

A minden telefon tartozékaként megtalálható hagyományos töltők

 

Ez az a típus, amely régebben a legtöbb dobozban ott lapult, amikor megvásároltuk a készülékünket. Ezek a legtöbb esetben a hagyományos USB-A csatlakozással rendelkeznek, és amelyek normál és gyorstöltő változatban is léteznek. A hálózati vagy másnéven AC töltőt általában a telefonunkkal együtt kaptuk meg a gyártótól a készülék csomagolásában. Két fajtája létezik. 

 

Az egyiknél direktben az adapterhez kapcsolódik a töltővezeték, a másik pedig szétválasztható USB-kábellel van együtt. Ez utóbbi inkább a legelterjedtebb változat. Előnye, hogy a kábelt számítógépre történő adatátvitelhez is lehet alkalmazni. Ezek a töltők európában mindenhol általános 230 V-os feszültséget használják. Egyik legnagyobb hátránya, hogy csak vezeték csatlakoztatásával tudjuk igénybe venni.

 

 

telefon-tartozek.jpeg

 

 

Rövid idő alatt kell feltölteni a telefonját? - Gyorstöltők

 

Léteznek a piacon úgynevezett gyorstöltők is, melyek rendkívül hasznosak tudnak lenni, ha éppen sietünk valahová. Gyakran ugyanis azt vesszük észre, hogy már alig van töltöttség a telefonunkban, és mindent megadnánk gyorsan pár plusz százalékért. A gyorstöltők éppen ilyen célra lettek kifejlesztve. Ezek az eszközök azt biztosítják, hogy a telefonja szélsebesen elérje az Ön számára szükséges töltöttségi szintet. A ma elérhető technológia képes arra, hogy szűk egy óra alatt teljesen feltöltse a lemerült készüléket. 

 

Hátránya lehet azonban, hogy nem minden telefonon érhető el a gyorstöltés funkció, ennek híján pedig ezt sajnos nem tudjuk alkalmazni. Továbbá, hogy külön meg kell vásárolnunk őket, ugyanis az új telefonokhoz már nem adnak töltőfejet. További fontos tudnivaló, hogy a gyorstöltéshez nem csak a megfelelő töltőfejet kell megvásárolnunk, hanem a hozzá való kábelt is. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott töltőkábel képes-e gyorstöltésre vagy sem. Jól jönne egy új mobiltelefon töltő? Válogasson a Telealk.com webáruház kínálatából!

 

 

 

Modern megoldást keres? - Vezeték nélküli töltők

 

Ha unja már a kábelekkel való babrálást, lehetősége van vezeték nélküli töltőt választani, mely a legmodernebb, legstílusosabb megoldás. Ezek az elektromos indukció elvét használják ki a telefonok töltéséhez. Ez két tekercs között adódik, melyek közül az egyik magában a töltőben, a másik pedig a telefonban foglal helyet. Amint a telefont ráhelyezzük a töltőlapra, ennek a fizikai és technológiai jelenségnek hála azonnal tölteni fog. 

 

Egyik legnagyobb hátránya, hogy nem túl gyors. Ugyan egyre fejlődik a vezeték nélküli technika, még mindig nem tud olyan sebességgel működni, mint a hagyományos kábeles gyorstöltés. A vezeték nélküli töltők maximális teljesítménye 15 W. További hátránya még, hogy a töltés létrejöttéhez egy fali konnektorhoz is csatlakoztatni kell a töltőkészüléket, amelyet szintén meg kell vásárolnunk.