Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.01

Az akkus fúró minden háztartásban hasznos lehet

Az akkus fúró rengeteg háztartási feladat elvégzésében lehet a segítségünkre. Korábban sokan fenntartásokkal kezelték az akkumulátorral működő szerszámokat, mondván, nem képesek ugyanarra a teljesítményre, mint a vezetékes típusok, az akkumulátoruk hamar lemerül és élettartamuk is korlátozott. Amíg korábban ezek helytálló feltevések lehettek, napjainkban egy minőségi akkus fúró szinte minden feladat elvégzésére alkalmas lehet, különösen ha háztartási, ház körüli munkákra kívánjuk használni.

 

akkus-furo.jpg

 

A Li-ion akkus fúró hosszú élettartamot és üzemidőt biztosít

 

Az úgynevezett lítiumionos technológia biztosítja, hogy az akkus fúrót hosszútávon használhassuk, élvezhessük a megbízható teljesítményét. Minden akkumulátornak véges az élettartama és az is behatárolt, hogy meddig tudjuk használni egyetlen töltéssel.

A lítiumionos akkumulátorok jelenleg a legmodernebb megoldást jelentik az elektronikai fogyasztási cikkek területén. Nemcsak az élettartamuk hosszabb a korábbi technológiával készült darabokkal szemben, de nagyobb teljesítményre képesek, gyors a töltési idejük és hosszabb az üzemidejük is. Használatuk során arra érdemes odafigyelni, hogy lehetőleg soha ne hagyjuk teljesen lemerülni, és a töltésük mindig szobahőmérsékleten történjen. Ha ezeket betartjuk, akkor hosszútávon jelentenek remek megoldást háztartási feladatainkhoz.

 

Az akkus fúró egyszerű és praktikus használatot tesz lehetővé

 

Az akkumulátoros fúrók egyik legegyértelműbb előnye a kábel hiánya: ennek köszönhetően nemcsak a vezetékes áramhoz nincsen „kötve” a használat, de sokkal egyszerűbben és praktikusabban alkalmazhatók, ugyanis nem kell számolnunk azzal, hogy a vezeték feleslegesen zavarna minket használat közben.

A modern akkus fúrókkal kapcsolatban a gyártók is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy súlyra lehetőleg minél könnyebbek legyenek ezek a szerszámok, a kialakításuk pedig kézreálló legyen, így könnyedén hozzáférhetünk a szűkebb helyekhez is. A fúrógép nagyon hasznos a háztartásban, szerelhetünk vele össze bútorokat vagy éppen felfúrhatunk egy képet vagy polcot a falra. Különböző bitfejek befogadására alkalmas, így széles körű felhasználást tesz lehetővé.

 

Amire érdemes még odafigyelni, hogy mindig legyen egy tartalék akkumulátorunk. Így, ha az egyik lemerülne, rögtön kéznél lehet egy feltöltött, plusz akku is, így legfeljebb ezek cseréjének idejére kell megszakítanunk azt a munkát, amelyben éppen benne vagyunk. Mivel az akkumulátor töltési ideje lényegesen rövidebb, mint az üzemideje, így a lemerült darabot töltőre téve előre gondolkodhatunk, és akkor sem kell kellemetlenségekre számítanunk, ha a másik is lemerülne.