Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.18

A valaha volt legnagyobb póker nyeremények

poker.jpg

 

Egyre többen próbálnak szerencsét és igyekeznek egy kis extra jövedelemre szert tenni a póker világában, különösen a különböző online póker bajnokságokon. A vállalkozó kedvű játékosokat, most számtalan promóció, ingyenes pörgetés és online kaszinó befizetés nélküli bónusz is várja. Bár igazi profi nem mindenkiből lesz, kellő energiaráfordítással, megfelelő stratégia alkalmazásával és tanulással bárkiből lehet jó póker játékos. Egy jó póker játékos pedig még akkor is nyerni tud a kevésbé fegyelmezett játékosokkal szemben, ha történetesen rosszabb lapjai vannak.

Persze sokan csak a játék izgalmáért játszanak és már egy pár tízezer forintos nyertes parti után is elégedettek. Azok számára viszont, akik nem játékként, hanem megélhetésként tekintenek a pókerre, a határ a csillagos ég. A teljesség igénye nélkül most megismerhetsz néhányat a valaha volt legnagyobb hivatalos bajnokságon szerzett nyeremény közül.

 

Antonio Esfandiari – 18,3 millió dollár

 

A csak “mágus” néven is becézett Antonio Esfandiari tartja a rekordot a hivatalos pókerbajnokságon valaha elnyert legnagyobb tét kategóriában. Az egész pontosan 18,346,670 dollár összegű, azaz forintban körülbelül 5600 millió forintnyi nyeremény a 2012-es WSOP pókerbajnokságon hullott az ölébe. Antonio évtizedek óta főállású profi, aki fegyelmezett stratégiáival nagy tiszteletet vívott ki magának játékostársai körében.

 

Daniel Colman – 15,3 millió dollár

 

Daniel Colman 2014-ben nyert 15,306,668 dollárt a Big One for One Drop nevű bajnokságon. Szintén régóta profi játékos, aki egyébként rengetegszer gyakorol a profi bajnokságokra online, névtelenül, akár amatőrökkel is együtt játszva. Egyes pletykák szerint sokszor az “mrGR33N13” álnév alatt játszik az interneten, ami alapján valóban senki nem találná ki, hogy kiről van szó. A felhasználónév magyar fordítása egyébként körülbelül annyit tesz, hogy “Mr. Zöld 13. Azt, hogy a 13-as szám utal e valamire, nem lehet tudni.

 

Elton Tsang – 12,2 millió dollár

Tsang ezt a cseppet sem kicsiny nyereményt egy Monte Carlo-i kaszinóban nyerte még 2014-ben. Monte Carlo a mesés gazdagságáról ismert tengerparti miniállam, Monaco fővárosának kaszinókkal teli negyede. Tsang jelenleg Hong-Kongban él és egybehangzó vélemények szerint a valaha volt legjobb ázsiai póker játékos. Nyereményét többek között arra használta fel, hogy megalapítsa Makaó (szintén Kínán belüli különleges gazdasági övezet) első nagy tétben játszott, internetes pókerbajnokságát. Milliomos szerencsejátékoshoz képest kifejezetten feltűnésektől mentes, visszafogott életet él.

 

Jamie Gold – 12,0 millió dollár

Jame Gold 12 milliós nyereményét Antonio Esfandiarihoz hasonlóan szintén egy WSOP (World Series of Poker) bajnokságon szerezte, de jóval korábban, még 2006-ban. Akkortájt egy ekkora összegű nyeremény még sokkal kirívóbbnak számított, mint manapság. Jamie a bajnokság előtt viszonylag ismeretlen volt a profik körében így a nyeremény nem csak a gazdagságot, hanem a hírnevet is elhozta a számára. Ellenfelei különösen trükkös játékosként írták le, az, hogy a semmiből előbukkanva megnyerte a bajnokságot igazi “jöttem, láttam, győztem” sztorinak számított.

 

Sam Trickett – 10,1 millió dollár

Bár ezen lista legutolsó szereplője, nincs különösebb oka a szégyenkezésre, hiszen 2012-ben több, mint 3000 millió forintnyi dollárral gazdagodott egyetlen bajnokság végén. Az angol Trickett korábban félprofi focista volt, azonban egy térdsérülés miatt abba kellet hagynia. Végül 2005-ben döntött úgy, hogy profi póker játékosként próbál szerencsét, ami jó döntésnek bizonyult. Jelenlegi vagyonát több, mint 20,000,000 dollárra becsülik. Sam Trickett egyben Nagy-Britannia valaha élt legeredményesebb pókerjátékosa is.