Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.17

A test és lélek összhangja

Ha folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat érdemes megvizsgálni az életmódunkat, a táplálkozási szokásainkat és a minket érő stressz mennyiségét, aminek nap mint nap ki vagyunk téve. Az életerő hiányának az egyik lehetséges oka a helytelen táplálkozás, alacsony szintű fizikai erőnlét, feszültségek, sőt még az időjárás is.

A nők különösen érintettek a megnövekedett feladatmennyiség miatt. Valódi időzsonglőrnek kell lenni, aki össze akarja egyeztetni a családdal, gyermekekkel kapcsolatos feladatokat a munkahelyi követelményekkel. A stressz, a terhesség, a szoptatás és a huszonnégy órás szolgálat a kisgyermek vagy gyermekek mellett kimerítheti az energia raktárakat, sőt az immunrendszer is legyengülhet.

 

harmonia.jpg

 

 

Miért fontos törődni az immunrendszerünkkel?

 

A szervezet immunitásának gyengülése számos betegség táptalajául szolgálhat és sajnos nem csupán a szokásos fertőző betegségek, mint például az influenza leselkedhet ránk, de sajnos a cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek, sőt a rák is felütheti a fejét a testünkben, ha nem figyelünk oda magunkra. Ez nem csupán a fizikai szintre vonatkozik. Ahhoz, hogy a testünkkel harmóniában legyünk a lelkünket is ápolnunk kell. Ha dolgozunk az önismeretünkön és megismerjük az erősségeinket, illetve a gyengébb pontjainkat akkor fizikai szinten is erősebbé válhatunk.

A magas energiaszint többféle tényezőből áll össze. Magában foglalja a fizikai, mentális és szellemi aktivitásunkat egyaránt. Az elfogyasztott ételből nyerjük az energiánk nagy részét, de az is jelentősen befolyásolja az energiaszintünket, kikkel érintkezünk, lehúzó, pesszimista vagy tápláló, optimista emberekkel vesszük körbe magunkat.

Az étrendünk nagyon fontos

Ha fáradékonnyá válunk akkor első körben vizsgáljuk meg az étrendünket. Elegendő és könnyen emészthető-e az étel, amit elfogyasztunk. A túl nagy mennyiségben elfogyasztott zsíros, nehéz étel is okozhat egészségügyi panaszokat és fáradtságot. a nagy mennyiségű, zsíros étel kimerültség érzést okoz. Egy jó zsíros reggeli az egész délelőttünket tönkre teheti.

Reggelire memóriát serkentő és a koncentrációs képességeinket javító ételeket érdemes fogyasztani például gabonaféléket. Fogyókúra estén vagy ha nincs időnk enni esetleg túlsúlyba kerülnek az étrendesünkben az egészséges ételek, érdemes táplálékkiegészítőket is fogyasztani, például multivitamint.

Ha megterhelő szellemi munkát végzünk és napi nyolc óránál többet dolgozunk nem csoda, ha kimerültnek érezzük magunkat. Ilyenkor adjunk magunknak időt a feltöltődésre, a rendszeres mozgásra és a pihenésre egyaránt. Nem érdemes megvárni, hogy a test jelezze a pihenés iránti igényét valamilyen betegséggel.

Dolgozzunk az önismeretünkön

Dolgozzunk az önismeretünkön, ezt megtehetjük például asztrológia tanfolyam keretében és keressük meg azokat a dolgokat, amelyek motiválnak. Adjunk magunknak lehetőséget a feltöltődésre, kikapcsolódásra és ne felejtsünk el energiát tenni a párkapcsolatunkba is. Törekedjünk az egyensúlyra az életünk minden területén. Ne hagyjuk, hogy a munka és a stressz minden jó dolgot kiszorítson az életünkből. Keressünk egy a számunkra működő relaxációs módszert, például meditáljunk vagy menjünk el egy jó masszázsra.

Aludjunk eleget

Aludjunk legalább hét órát. Ez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott életvitelhez. A finom fürdő vagy az elalvás előtti olvasás segíthet. Este már ne együnk sokat vagy nehéz ételeket és az edzést se az esti órákra időzítsük. Vegyük magunkat körül optimista emberekkel és nevessünk sokat. A nevetés hatására endorfinok szabadulnak fel a szervezetünkben, amelyek oldják a feszültséget és csökkentik a szorongást. Kutatások igazolják, hogy a nevetés hatással van az immunrendszerre is.

Növeljük az önbizalmunkat, amelynek az egyik módja, ha mélyítjük az önismeretünket. Az önismerti munkához nagy segítséget nyújthat egy asztrológia tanfolyamon vagy egy kronobiológia tanfolyamon való részvétel vagy tanácsadás. A sorsunk a saját kezünkben van. Mi magunk vagyunk az irányítói. Ha segítségre van szükségünk az életünk bármely területén, kérjük szakember tanácsát.