Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.06

A sportfogadás online még élvezetesebb! Íme 3 érv mellette!

Életünk során rengeteg időt töltünk el sorban állással: a boltban, a bankban, az éttermekben vagy bárokban. Éppen ezért nagy könnyebbség, ha egy-egy tevékenységet, szolgáltatást gyorsan és könnyen, akár okostelefonunkon is elvégezhetünk. Legyen szó azonban csekk befizetésről vagy online sportfogadás lehetőségéről, szerencsére egyre könnyebb dolgunk van ügyet intézni és kikapcsolódni is!

A sportfogadás történelme

A sportfogadás online napjainkban néhány kattintással bárki számára könnyen elérhető. Utazás közben, kényelmesen a kanapéról vagy akár külföldről is megtehetjük tétjeinket. A sportfogadás online formájának kedvelői számára pedig remek szórakozási lehetőséget nyújtanak az olyan színvonalas fogadótermek, mint a https://campobet.com/hu/sport/live.

De hogyan is jutottunk el idáig? A sportfogadás online történelme közel sem volt zökkenőmentes, ám annál érdekesebb lehet számunkra. Elsőként a görög városállamok feljegyzéseiben említettek sportfogadási tevékenységeket, majd a rómaiak követték őket, például a kegyetlen gladiátorjátékok végkimenetelére fogadtak.

A középkorban ezeket a fogadásokat igen sok kritika érte, ezért a hatalmon lévő uralkodók sorban próbálták betiltani őket. Ez azonban nem a sportfogadások iránti igény csökkenését jelentette, sőt, illegális tevékenységként folytatták azt. Népszerűek voltak például az angliai lóversenyekre tett fogadások, amelyek a telepesek USA-ba érkezése után az államokban is elterjedtek. Igazán különleges korszak volt ez a kalapos urak és hölgyek elegáns ruhakölteményeivel, és persze a véget nem érő izgalommal, hogy mi lesz a végkimenetel.

 

sportfogadas.jpg

 

A 19. században felpörögtek az események

A profi kosárlabda ideje 1876-ban a Nemzeti Liga alapítása után érkezett el, amely rengeteg embert tartott lázban. Egészen 1919-ig simának tűnt a sportfogadások menete és tisztessége, amikor is a baseball világbajnokság során súlyos csalás történt. Ezt az eseményt “Black Sox Scandal” néven tartja számon a világ. A Chicago White Sox és Cincinatti Reds mérközésének végeredményét érte összeesküvés, a végleges ítélet alapján a Chicago-i csapat ugyanis szándékosan teljesített gyengén és veszítette el a mérkőzést, fogadási nyereség céljából.

Ezután 1920 környékén békésebb és tisztességesebb korszak következett, melyet a sport “aranykorszakának” tartanak számon a mai napig. Rendkívüli népszerűségnek örvendtek az egyetemi futball csapatok és kosárlabda csapat tagjai, sportfogadás szempontjából is. Érdemes azonban tudni, hogy bár a fogadás mindennapos tevékenységnek számított az Egyesült Államokban, egészen 1949-ig illegálisnak számított. Ekkor, elsőként Nevada állam döntött úgy, hogy legalizálja a fogadásokat, majd ezután 25 másik állam követte.

Miért annyira élménydús az online sportfogadás?

Az online sportfogadást az internet feltalálásának köszönhetjük, hiszen így manapság bármikor, bárhonnan, egy okostelefon segítségével megtehetjük tétjeinket. Az 1990-es években hamar rájöttek a lelkes fogadók, hogy mennyivel kényelmesebb otthonról

megtenni a téteket ahelyett, hogy naponta vagy hetente többször az irodába rohanjanak. Így az eredményeket is sokkal könnyebb volt nyomonkövetni, ezért hamar elterjedt az online sportfogadás híre.

1996-ban Jukka Honkavaara volt az első személy, aki interneten fogadott a Tottenham és Hereford mérkőzésére. Őt követte a napjainkban már természetesnek számító, nagyszerű és kényelmes online sportfogadás milliónyi rajongója.

A jelenleg elérhető online sportfogadó oldalak jóval fejlettebbek, látványosabbak és felhasználóbarátabbak, mint a ‘90-es években népszerű verziók. A gyors internetelérésnek köszönhetően nem kell órákat sem várni, hiszen minden pillanatok alatt végezhető.

1. Időtől és tértől függetlenül játszhatunk

Az időnél nincs nagyobb kincs, így pontosan tudjuk, milyen remek érzés is, amikor valami gyorsan és egyszerűen működik. Ha pedig még kényelmes is, és nem igényel nagy energiabefektetést, garantáltan nyert ügyünk van. Az internetes sportfogadási tétek megtételéhez nem kell személyesen befáradni egy irodába, hanem böngészőnk segítségével villámgyorsan megtehetjük azt bárhol és bármikor.

2. Milliónyi fogadási lehetőség vár ránk

Míg régen főleg a végkimenetel foglalkoztatta a fogadókat, manapság rengeteg részeredményre is tehetünk tétet. A legeredményesebb játékos, félidei eredmény, büntetők vagy akár váratlan események kimenetelét is megtippelhetjük. A világ szinte bármely sporteseményére fogadhatunk, és ehhez még csak ki sem kell tennünk a lábunkat otthonunkból!

3. Pillanatok alatt fogadhatunk élőben is

A sportfogadók nagy része nemcsak a nyereményt tartja szem előtt, hanem lelkesen szurkol is a mérkőzés nézése közben. Számukra lehet remek megoldás az élő fogadás, amely a meccs kezdete után indul. A fogadók a játék során történő események alapján tehetik meg tétjeiket, és akár változtathatnak is a korábbi fogadáson. A mérkőzés során egy megadott szorzó alapján lehet kalkulálni, amely az események alakulásakor folyamatosan változik. Így az utolsó pillanatig izgalommal követhetjük a játékot, és időtől függetlenül fogadhatunk is!

Mi a sikeres sportfogadók titka?

A sport nemcsak játék, hanem szenvedély, elköteleződés és komoly fizikai- és mentális munka is. Páratlan közösségépítő ereje van, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a rajongókkal és szurkolókkal telis-tele lévő csarnokok és stadionok világszerte. A kedvenc csapatunkért vagy játékosunkért való izgulás vagy a meccs előtti közös himnusz éneklés olyan extázis-élményt nyújthat, amelyet egy életben legalább egyszer mindenkinek át kell élnie.

A sikeres sportfogadók tehát nem csupán szerencsés játékosok, hanem tájékozott és lelkes rajongók is. Ahhoz, hogy egy megtett tét nyereséges legyen, érdemes alaposan képben lenni az adott csapat vagy játékos teljesítményével, korábbi mérkőzéseinek eredményeivel és ellenfeleivel. Számos tényező befolyásolhatja a végeredményt, nem véletlenül rendkívül népszerűek a különböző esélylatolgató tartalmakat készítő sportcsatornák vagy internetes oldalak.

A sportfogadás iránt újonnan érdeklődők és a tapasztaltabbak is egyetértenek abban, hogy a legnagyobb izgalom a kiszámíthatatlanságban van. Érdemes tehát alaposan utánajárni a lehetséges végkimenetelnek, de a legjobb, ha őszintén bízunk a játékosok sikerében, és együtt szurkolunk velük!