Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.24

A legfontosabb C-vitamin források

c-vitamin.jpg

 

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely leginkább gyümölcsökben és zöldségekben található meg. Erős antioxidáns, de pozitív hatással van a bőr egészségére és az immunrendszer működésére, valamint a kötőszövet, a csontok, a fogak számára is létfontosságú. Az emberi szervezet azonban nem képes sem előállítani, sem tárolni, ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen, megfelelő mennyiségben fogyasszuk. Hogyan juthatunk hozzá legkönnyebben a C-vitaminhoz?

 Miben van a legtöbb C-vitamin?

Kíváncsi vagy hogyan növelhetnéd C-vitamin-beviteledet?

- Bár a csúcstartó a kakadu szilva, de ehhez, és az Amazonas környékén termő camu camu-hoz aligha jutunk hozzá egykönnyen.

- Az acerola cseresznye hatalmas mennyiségben tartalmazza a C-vitamint: 100 grammjában 1677 mg-ot. Ennek kivonatát már itthon is beszerezhetjük.

- Magyarországon is egyre népszerűbb a homoktövis, ami igazi vitaminbomba: 100 gramm bogyó átlagosan 695 mg C-vitamint tartalmaz.

- A csipkebogyó 100 grammonként 426 mg C-vitaminnal büszkélkedhet. Körülbelül hat darab ebből a gyümölcsből a napi ajánlott beviteli adag 132%-át biztosítja.

- A zöld chilipaprika 100 grammjával 242 mg, míg fekete ribizliből 181 mg C-vitaminhoz juttathatod magad.

 Mennyi a napi ajánlott bevitel C-vitaminból?

A napi javasolt beviteli mennyiség gyerekeknél 15-75 mg, míg felnőtt nőknél 75 mg, felnőtt férfiaknál pedig 90 mg. A tolerálható legmagasabb beveli szint, azaz az UL-érték kisgyermekek esetében 400, 9-13 éveseknél 1200 mg, felnőtteknél pedig 2000 mg.

C-vitamin kapszula formájában

Egy minőségi multivitamin-készítménnyel a C-vitaminon kívül egyéb szükséges tápanyagokból is kellő mennyiséget juttathatsz a szervezetedbe. Az USA Medicalnál kapható étrend-kiegészítők magas hatóanyag-tartalmuknak, prémium minőségüknek és egyedülálló összetételüknek köszönhetően kiemelkednek a táplálékkiegészítők mezőnyéből: a nélkülözhetetlen vitaminokat a természetben található növények és gyümölcsök erejével ötvözik, mint amilyen például a tőzegáfonya, a galagonya, a szőlőmag, a gránátalma és a fekete ribiszke kivonata.

Az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet.

 Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkön túl kíváncsi vagy egyéb termékekre is? Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj csak olyan kendert tartalmaz, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

 

cbd-olaj-2022.jpg

 

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással. Az USA Medical termékei esetében még a minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartanod, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztító eljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

Az USA Medical termékei gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények: laborvizsgálatokkal igazoljuk nemcsak a hatóanyag-tartalmat, hanem a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.