Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.14

A lábkörömvágás nehézségei

A körömápolás valójában nagy odafigyelést igényel, de ez mit sem ér, ha nem minőségi eszközökkel dolgozunk. Ez érvényes a folyamatra akkor is, ha mi magunk végezzük el munkát és akkor is, ha profikra bízzuk azt. Vannak például olyanok, akiket erős lábkörömmel áldott meg az ég. Számukra már a kellékek kiválasztása is nehézséget okozhat. 

 

A következő pár sorban ebben szeretnénk segíteni nekik, továbbá megmutatjuk azt is, hogy milyen a jó lábkörömvágó olló! Tartsatok velünk egy rövid cikk erejéig!

 

korom-ollo.jpeg

 

Röviden a lábujjkörmökről

 

Az ujjainkhoz lévő körmökhöz hasonlóan, a lábujjkörmök is keratinból állnak, ám az utóbbiak sokkal lassabban nőnek és vastagabbak is. A kezünkön lévő ujjak például egy hét alatt nőnek egy millimétert, ezzel szemben a lábujjkörmöknek ehhez egy hónap szükséges. 

 

A lábujjkörmök fő feladata, hogy megvédjék az érzékeny lábujjvégi területet a nyomásoktól és ütődésektől. Azonban annak érdekében, hogy ne akadályozzák a járást, futást, rendszeresen vágni kell azokat. De hogyan és mivel? Öntsünk tiszta vizet a pohárba, hiszen a tévhitekkel ellentétben az erős lábujjkörmök levágása sem egy ördöngösség! 

 

Mi az ideális eszköz a lábujjköröm vágásához? 

 

Azt mondják, hogy a legjobb választás a körömcsipesz használata, mert ez elvileg erősebb a hagyományos körömvágó ollóknál. Azonban ez nem mindig van így, hiszen vannak olyan erős ollók is, amelyek szembenéznek a nehézségekkel.

 

Az egyenes, precíz pengével ellátott körömvágó olló német rozsdamentes acélból készült. A háztartásokban és a profi szalonokban is hasznosítható. A pengék úgy lettek kialakítva, hogy még a nagyon erős körmöket és le tudják vágni, így nem kell feltétlenül a csipesszel bajlódnunk, ha nem szeretnénk. 

 

Amennyiben szeretnél te is beszerezni egy ilyen masszív eszközt, akkor keresd fel bátran a Kések Ollók Webáruház ollóit

 

Mielőtt azonban vásárlásra szánnád magad, tudd meg tőlünk, hogyan érdemes végezni a nagy köröm karbantartását! 

 

A lábujjköröm ápolásáról általában

 

A körömsarkok igazán érzékenyek, éppen ezért a vágás során ügyeljünk arra, hogy mindig egyenesen vágjuk őket. Így akadályozzuk meg a körömbenövést. 

 

A még kiálló részeket reszelővel tudjuk kiigazítani. Ajánlott keménypapírból készült finom reszelőt alkalmazni! Az a jó, ha a műveletet követően még marad 1-2 mm köröm.

 

Az extra ápolás kategóriába tartozik a masszírozás. Ehhez segítségünkre lesznek a jó minőségű olíva- vagy mandulaolajak. A lényeg annyi, hogy megfelelően hidratáltak legyenek. 

 

Ha betartjuk ezeket a szabályokat, akkor elkerülhetjük a későbbi sérüléseket és az irritációt. Ráadásul a megjelenésed is sokkal másabb lesz így! Az pedig már csak hab a tortán, ha egy-egy különleges körömlakkal, mintával is feldobjuk a felületüket!