Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.13

A kültéri állólámpa használatának pozitívumai

A ház melletti terület megvilágítása alapvető feladat, elvégre itt az esti órákban is közlekedünk. A kültéri világítás akkor megfelelő, ha minden fontos dolgot, például autóbeálló, lépcső, ajtót, tisztán látunk. Ha nehezen jutunk el a kaputól az ajtóig, vagy nem találunk bele a kulcslyukba, akkor az azt jelenti, hogy némi változtatásra van szükség. 


 

A ház környezetének megvilágításához nélkülözhetetlen a megfelelő méretű és kialakítású fényforrások használata. Az egyik leggyakoribb opció a kültéri állólámpa telepítése, ez ugyanis nemcsak praktikus, hanem esztétikus megoldást is jelent. 


 

Mire érdemes odafigyelni a kültéri világítás megtervezésekor? Milyen előnyei vannak a kültéri állólámpa telepítésének? Ezúttal ezekre a kérdésekre hozzuk a válaszokat, hogy segítsünk átgondolni néhány fontos dolgot.

 

 

kulteri-allolampa.jpg

 

 

Mi a célja a kültéri világításnak? 


 

A kültéri világítás elsődleges feladata a zavartalan közlekedés biztosítása. A megfelelő fényforrások birtokában ugyanis problémamentesen be tudunk jutni a házba vagy az ajtótól el tudunk menni a kapuig. Ugyanakkor az autónkkal való ki- és beállás is gond nélkül megvalósítható.  


 

Az udvar, illetve a kert megvilágítására biztonságtechnikai szempontból is szükség lehet. Ha ugyanis fixen vagy mozgásérzékelős megoldással ki van világítva a ház éjjel, akkor az gyorsan elriasztja azokat, akik illetéktelen behatolást terveznek az otthonunkba. 

Mindemellett egy megfelelő erősségű világítás esztétikailag is jó választás, hiszen nagyon hangulatossá teszi a ház melletti területet.  


 

A kültéri állólámpa által nyújtott pozitívumok 


 

Ahogy a nevében is benne van, a kültéri állólámpa álló kivitelben készülő fényforrás. Az alsó része egy talpazatból, illetve egy vékony oszlopból áll, a fényforrás pedig a tetején kap helyet. Mivel időjárásálló kivitelben készül, ezért a nedvességnek, a napsugárzásnak és az erős UV sugárzásnak is ellenáll. A LED változatai nagyon energiatakarékosak, ennek köszönhetően pedig költséghatékonyan üzemeltethetők. Egyszerre több feladatot is betölt. A fénye ugyanis hangulatossá teszi az udvart, ugyanakkor kellő erősséggel világít ahhoz, hogy javítsa a látási viszonyokat. A dekoratív formatervezésének hála pedig, akár a terület díszévé is válhat.  


 

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés miért is annyira kedvelt megoldás a kültéri állólámpa. A minden szempontból tökéletes kültéri világítás megtervezése és kivitelezése nem ördöngösség. Csak néhány fontos dolgot kell átgondolni annak érdekében, hogy az esti közlekedés biztonságos és balesetmentes legyen a ház körül.