Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.16

A kooperatív társasjátékokkal csak nyerni lehet!

A társasjátékokat többféleképpen lehet kategorizálni. Az egyik ilyen csoportba a kooperatív társasjátékok tartoznak, melyek egyre népszerűbbek. Vajon mi a titkuk?

 

A kooperatív társasjátékok előnyei

 

Talán kevesen tudják, mit takar a kooperatív társasjáték kifejezés. Nos, ide azokat a játékokat soroljuk, ahol a versengés helyett együttműködésre van szükség. A játékosok nem egymás ellen játszanak, hanem össze kell fogniuk, hogy legyőzzenek egy nagy közös ellenfelet, mégpedig magát a társasjátékot! 

 

Igazán izgalmas és viszonylag új terület a társasjátékok világában ez a típus. Mindenképpen több előnnyel jár, ha ilyen társast választunk- gondolva a közelgő ünnepekre is. Egy népszerű társasjáték bolt, a Compaya kooperatív társasjátékai között érdemes szétnézni, mert itt több mint 100 darab termék közül válogathatunk. Életkor, ár és típus szerint is szűrhetünk közöttük, így biztosan megtaláljuk a számunkra a legmegfelelőbbet.

 

Ezek a társasjátékok a közös gondolkodásra, problémamegoldásra, döntésképességre tanítanak, ugyanakkor remekül szórakoztatnak is. 

 

 

tarsasjatek.jpg

 

 

Családi esték, csapatépítő tréning? Kooperatív társasjáték!

 

A kooperatív társasjátékok legjobb tulajdonsága, hogy senki nem érzi rosszul magát a játék közben. Míg a legtöbb társas esetében a versengés a lényeg, itt épp ellenkezőleg, a csapatösszetartás erősítése a cél. Nincs hát helye sem a kudarcnak, sem a kisebbségi érzésnek vagy önbizalomhiánynak a játékest során. Éppen ezért nagyon alkalmasak a kooperatív társasjátékok arra, hogy a családdal közösen játsszunk velük. A gyermekek számára kitűnő lehetőség ez, hogy megismerkedjenek a társasjátékozás mikéntjével, és tanulhassanak náluk tapasztaltabb felnőttektől. Hibáikat, gyengeségeiket bátran felvállalhatják, hiszen kapnak segítséget ezek feloldására. 

 

A csapatépítő tréningeken is nagyszerű hasznát vehetjük a kooperatív társasjátékoknak, mert általuk játékos környezetben mérhetik fel a munkatársak, ki miben erős, ki miben gyenge. A kreatív megoldási mód éppúgy jutalmat érdemel a játék során, mint a logikus gondolkodás. 

 

A legnépszerűbb kooperatív társasjátékok

 

A kooperatív társasjátékok népszerűsége főként abban rejlik, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt játszhatnak velük. Nem bonyolultak a szabályok, és a játékidő is optimális. A játékosok száma szabadon alakítható, általában 2-4 fő az ideális. De találunk köztük olyat is, melyet akár 12 fő is játszhat egyszerre: ez pedig az Év játéka díjat is elnyert Concept, mely a Compaya oldalán is megrendelhető. 

 

Felnőttek nagy kedvence még a Kitchen Rush! - Legyél sztárséf! társasjáték, ahol egy étterem tulajdonosai a játékosok, melyet egy egyszerű kifőzdéből, több Michelin csillagos étteremmé kell felvirágoztatni. Lassan, de biztosan haladva az étterem fejlődni fog, és a játékosok egyre nagyobb elvárásokkal kerülnek majd szembe.

 

Bármelyik mellett is döntünk, mindenképp csak nyerünk vele!