Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.12

A jó ágy- és asztalvasalatok szükségessége

Mind az ágy, mind az asztal életünk szerves részét képezi. Az ágyunkban alszunk, az asztalunknál dolgozunk, esetleg eszünk. Minden esetben elengedhetetlen, hogy mind a két bútordarab valódi minőséget képviseljen ahhoz, hogy az alvásunk pihentető, a munkavégzésünk pedig hatékony legyen.

 

Milyen a színvonalas ágy- és asztalvasalat?

 

Ami az asztalvasalatokat illeti, elsősorban az összekötő vasalatokat és a síneket kell megemlíteni. Ez utóbbi kiegészítők manapság akár alumínium, akár acél kiszerelésben is kaphatók. Előfordulhat, hogy nincs túl nagy hely a lakásunkban, ezért kisebb asztalt veszünk. Egy-egy hétvégi ebédnél viszont nagyobb darabra van szükségünk, különben nem férünk el. A kihajtható vagy kicsúsztatható asztallal praktikusan bővíthetjük a teret.

 

Az ágyvasalatok kategóriája is szinte határtalan. Léteznek rácsra szerelhető, klasszikus, összekötő szögletvasalatok vagy csak simán összekötő ágyvasalatok is. Emellett tartsuk észben, hogy ágylábakra is szükségünk lesz, amelyek ugyancsak többféle kialakításban és méretben érhetők el. Vannak központi tartóra szerelhető darabok és állítható termékek, a választás csak rajtunk áll.

 

 

vasalat.jpeg

 

 

A VasalatWebshop asztal- és ágyvasalat választékában biztosan megleljük a számunkra legmegfelelőbb termékeket. Nem számít, hogy csak ágylábat vagy kinyitható asztalt keresünk, itt garantáltan minőségi bútorvasalatokat találhatunk.

 

Az ágyemelők széles alternatívái

 

Ágy esetében a nyugodt és pihentető alvás a legfontosabb. Nem érdemes azonban szem elől tévesztenünk azt, hogy reggel az ágyneműt valahová el kell tennünk. Hiszen a szobában egy össze-vissza hánykolódó pizsama nem igazán kelti a rend látszatát. Pontosan ezt a célt szolgálja az ágyunk belsejében az ágyneműtartó.

 

Ahhoz viszont, hogy az ágyat kényelmesen és biztonságosan megemelhessük és bepakolhassuk az éjszakai cuccunkat, stabil ágyemelőre van szükség. Az ágyemelő tartósságától fog függeni, hogy az ágy a lehető legbiztonságosabban nyíljon és záródjon.

 

Ehhez találhatunk komplett ágyemelő szerkezeteket, a fejrész dőlésszögének állításához nélkülözhetetlen állítható vasalatokat, gázrugós, de akár sima rugós termékeket is. A kiegészítőket pedig természetesen a legkülönbözőbb méretekben és konstrukcióban s elérhetjük.

 

Miért kellenek forgótárcsák?

 

Végül, de nem utolsósorban érdemes néhány szót szólni a forgótárcsákról. A forgótárcsákat mindenekelőtt hifi asztalokhoz, esetleg televíziós készülékekhez szokták alkalmazni. Az eszközök akár százötven kilogrammot is elbírhatnak és háromszázhatvan fokos fordíthatósággal is rendelkezhetnek.

 

Fordítsunk kiemelt figyelmet a különböző ágy- és asztalvasalatra, sínre, rugóra, forgótárcsára és ágyemelőre. Egy rosszul összeszerelt ágy vagy asztal, tönkreteheti a nyak-, a derék- vagy akár a csípőmozgásunkat. Ne vegyük hát félvállról, hiszen az egészségünk a tét!