Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.14

A hajhullás okairól és lehetséges megoldásairól

A hirtelen jött, intenzív hajhullás okai nagyon sokfélék lehetnek. Szerencsére a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb esetben nem egyfajta visszafordíthatatlan, végzetes jelenség húzódik meg a háttérben. A minőségileg megkérdőjelezhetetlen, természetes alapanyagú készítményekkel pedig visszafordíthatjuk, illetve helyreállíthatjuk a szóban forgó rendellenességet. 

 

A nem életkori sajátosságból adódó hajhullás okai között előkelő helyet foglal el a hajhagymák és a fejbőr nem megfelelő tápanyagellátása. Ha ugyanis a szervezetben nincsenek jelen azok a fontos tápanyagok, amelyek a hajhagymák működését, a fejbőr megfelelő vérkeringését, ezáltal pedig az egészséges hajnövekedést eredményezik, a hajszálak elvékonyodnak, illetve megdöbbentő mennyiségben hullani is kezdenek.

 

hajhullas.jpg

 

A hajhullás okainak listáján a hormonális változások is elől szerepelnek. Tökéletes példa erre a szülés okozta hormonális zavar. A pajzsmirigy nem megfelelő működése, a szervezetben fellépő, intenzív gyulladás, sőt, bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet hirtelen jött, erős hajveszteség. A kérdés már csak az, hogyan orvosolhatjuk ezt a felettébb frusztráló problémát?

 

Mítosz lenne csupán a hajnövesztő sampon?

 

Milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie annak a készítménynek, amely a leghatékonyabb hajnövesztő sampon címre pályázik? Nos, az adott kozmetikum elsősorban a fejbőr és a hajhagymák kielégítő táplálásában kell, hogy jelesre vizsgázzon, és mindezt gyengéd ápolással megvalósítva. 

 

Az ideális hajnövesztő sampon ezen kívül a hajszálak érzékeny szerkezetét is óvja, védi. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy még a legjobb hajnövesztő sampon sem képes szembe szállni azzal, amit genetikai ajándékként kaptunk: a hajnövekedésünk saját tempójával, intenzivitásával. 

 

A hajnövesztő sampon kizárólag abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha a fejbőr, a hajhagymák és maguk a hajszálak egészségét is visszaadja. Ebben nyújtanak verhetetlen segítséget a 100%-ban természetes hatóanyagokat tartalmazó nagyszerű VARGA Herbal készítmények.