Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.13

A fürdőszobabútor kiválasztásának ismérvei

A fürdőszoba az a hely, ahol egy nap a legtöbbször megfordulunk. Lehet, hogy nem az a hely, ahol a legtöbb időt egy huzamban eltöltjük, de kitüntetett szereppel bír a lakás többi helyisége között.

 

Azontúl, hogy jellemzően itt kezdődik és gyakran itt is ér véget napjaink aktív része, a tisztálkodáson túl a pihentető fürdés, a relaxáció helyszínének szerepét is betölti a fürdőszoba. Ennek fényében tűnik igazán fontosak az, hogy milyen elvek szerint, milyen anyagokkal, színekkel vagy stílussal ruházzuk fel e helyiséget.

 

A fürdőszoba méretezése

 

Sokakban felmerülhet esetleg, hogy egy társasházi lakásban a fürdőszoba mérete már eleve limitálja lehetőségeinket abban, hogy igazán komfortosan, nekünk tetsző módon rendezzük be. Mit tegyünk ilyenkor? Azonban a méret egy olyan adottság, amelyen igaz ugyan, hogy sajnos legtöbb esetben nem áll módunkban változtatni. Így egyetlen lehetőség az marad, hogy a megadott kereteken belül hozzuk ki legtöbbet fürdőszobánkból.

 

E területen pedig sokkal több lehetőségünk van annál, mint elsőre gondolnánk. Okosan megválasztott színekkel, megvilágítással, tükrökkel, geometriai formákkal, szinte az optikai csalódás mértékéig tágíthatjuk a teret, meglepően jó eredményt hozva létre.

 

furdoszobabutor.jpeg

 

Helytakarékosság a szaniterek elhelyezésével

 

Akár zuhanykabint, akár fürdőkádat használunk, sok szellemes megoldás segíthet a helytakarékosság kialakításában. Beépíthetünk tolóajtós, félköríves zuhanykabint, illetve kádak esetében már számtalan méret, kialakítás, alak között, akár ülőkádat is választhatunk, igazodva a kis lakás adta keretekhez. Így sok helyet tudunk megspórolni a fürdőszobánkban.

 

Stílusosan a fürdőszobabútorokkal

 

Még ha kicsi is a fürdőhelyiségünk, akkor is be tudjuk ízlésesen rendezni, ha megfelelő fürdőszobabútorokat választunk a szaniterekhez. A Gemini-Duo fürdőszobaszettjei minden igényt kielégítenek. Vannak különálló darabok, de önálló, teljes fürdőszobakészletek is vásárolhatók számtalan kiegészítővel.

 

Egy kisebb méretű fürdőszoba esetében különös fontossággal bír, hogy mennyire van lehetőség a tárolásra. Ha túl sok minden elöl van, a rendezetlenség csökkenti a tágasság érzetét, ezért is nagyon lényeges, hogy praktikus bútorokkal töltsük meg a teret. De itt is igaz a mondás, különösen egy kisebb fürdő esetében, hogy “A kevesebb több!”.

 

Általában felfelé sosem szoktunk nagyon pakolni, ezért igazán jól kihasználja a rendelkezésre álló teret egy hosszúkás fürdőszobaszekrény, amely lehet nyitott, zárt vagy a kettő együtt kombinált módon.

 

Hogyan növeljük a teret?

 

Ha kicsi a fürdőhelyiségünk, akkor játszhatunk a színekkel és a fényekkel. Mindenképpen érdemes minél világosabb csempét és burkolatokat választani. Ha nincs ablak a helyiségben, akkor több kisebb spotlámpával is oldjuk meg a világítást, valamint egy nagyobb tükör elhelyezése is növeli a térérzetet.

 

További praktikus fürdőszobabútorokat és kiegészítőket a Gemini-Duo oldalán találhatsz!