Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.20

3 ok, hogy miért érdemes tömörfa bútort választani

Otthonunk berendezése nem könnyű feladat. A bútorok kiválasztása általában hosszadalmas folyamat, hiszen több fontos szempontnak is meg kell felelniük. Ahhoz, hogy a beszerzett bútorok sokáig az otthonunkat díszítsék, jó minőségű, strapabíró alapanyagból kell, hogy készüljenek.

 

Ebben a cikkben a DODO csapata összegyűjtött három okot, hogy miért érdemes a tömörfából készült bútorokat választani.

 

 

iroasztal.jpg

 

1. Időtállóság

 

A tömörfa bútorok mellett szól az idő, egészen pontosan az időtállóság. Ezek a darabok gondos ápolás mellett több évtizedig tartó használhatóságot garantálnak. Manapság nagyon divatos a nagyi konyhai kredencéből vagy komódjából csiszolással és festéssel egy vintage vagy modern bútort varázsolni. 

 

Struktúrájában messze felette jár a manapság divatos bútorlapoknak. Azért a fabútorok esetében is meg kell győződni a gyártó megbízhatóságáról, ugyanis egy rosszul kiszárított fa alkotóelem hamar elvetemedhet, ezáltal megnehezítve vagy ellehetetlenítve a bútor használatát. 

 

2. Páratlanság

 

A bútorlapokkal ellentétben a tömörfát lehet akár faragni is, de egy jó asztalos megannyi módon valóra tudja váltani az elképzelésedet. Mindemellett a fának már adott egy mintája, ami biztosítja az egyedülállóságát. 

 

A tömörfa bútorok ízlésesek és lenyűgöző látványt nyújtanak az aprólékos megmunkálásnak köszönhetően. Száz év múlva is ugyanazt az eleganciát sugározzák, mint új korukban. Az esetleges kopások is csak hozzátesznek ódon hangulatukhoz. Természetességükkel otthonodat barátságossá varázsolják. 

 

Ha az elképzelésednek a sötétebb árnyalatok felelnek meg, akkor a mahagóniból, rózsafából vagy diófából készült darabok között keresgélj, ha pedig a világos árnyalatokat kedveled jobban, akkor a kőris, bükk vagy juhar alapanyagokat nézd meg tüzetesebben.

 

A DODO webáruházban kapható tömörfa íróasztal nemcsak látványnak pazar, de a munkához is jobb kedvvel áll az ember.

 

3. Csináltasd vagy vedd készen?

 

Az új bútor beszerzésére számtalan lehetőséged van. Elmehetsz kisebb bútorstúdiókba vagy nagy áruházba, de ha nincs kedved kimozdulni, akkor online is szemügyre veheted a webáruházak kínálatát, és akár meg is rendelheted a kiválasztott darabot. 

 

Viszont ha nem találod meg a hatalmas választék ellenére az elképzelésednek megfelelőt, vagy speciális, egyedi elvárásoknak kell, hogy megfeleljen a bútor, akkor az asztalossal történő csináltatás a legcélravezetőbb. Ilyenkor az asztalossal a bútor minden egyes részletét tudod egyeztetni: a színét, az elrendezését, a méretét. A bútorkészíttetés azonban általában nem olcsó. Emellett sajnos akár több hetet is kell várni a bútor elkészítésére, és csak ekkor mustrálhatod meg alaposan. 

 

Akár a kész termék megvásárlása mellett döntesz, akár csináltatod a bútort, azt minden esetben tartsd szem előtt, hogy ahány gyártó és asztalos van, annyiféle a minőség és az ár is.